Het Laatste Nieuws/HLN.be herschikt hoofdredactie

News

Persgroep krantIn het kader van de verdere multimediale ontwikkeling van Het Laatste Nieuws/HLN.be heeft uitgever de Persgroep Publishing beslist om de hoofdredactie te herschikken. Het grootste nieuwsmerk van het land zal voortaan werken met een tweekoppige hoofdredactie. Dimitri Antonissen en Frank Depoorter zullen de redactionele leiding hebben over de krant, de website en apps.

In onderling overleg werd beslist dat Wim Verhoeven de krant zal verlaten. Hij werkte 23 jaar voor Het Laatste Nieuws, sinds 2011 als waarnemend hoofdredacteur en sinds 2012 als hoofdredacteur. “Ik ben trots op wat ik de afgelopen jaren heb kunnen doen. Dankzij een uitmuntende redactie is het marktaandeel van Het Laatste Nieuws de jongste tijd nog gegroeid. Ik geloof in de mensen die Het Laatste Nieuws elke dag maken en ik wens hen het beste voor de toekomst. Ik blijf lezer en supporter”.

Frank Depoorter heeft als chef-Sport de sportjournalistiek van Het Laatste Nieuws/HLN.be de voorbije jaren op een excellent niveau gebracht. Samen met zijn team brengt hij sprankelende sportjournalistiek met kennis van zaken en passie. Wij zijn verheugd dat Frank nu zijn schouders onder de hele krant wil zetten, met enkele ambitieuze nieuwe projecten voor de boeg,” zegt journalistiek directeur Isabel Albers.

Frank Depoorter (43): “Het is een groot voorrecht om het succesvolste mediamerk van het land mee vorm te kunnen geven op een scharniermoment in de journalistiek. Of het op papier of tablet is, pc of laptop, mobiele site of app: de enige zekerheid is dat de mediagebruiker meer dan ooit journalistieke kwaliteit wil. Nieuws zo snel mogelijk, maar tegelijk ook correct, helder, relevant en nuttig. Dat is voor mij Het Laatste Nieuws."

Dimitri Antonissen (41): "We doen alleen maar méér, zonder ooit met iets te stoppen. Video, reportages op Snapchat, live-interviews op Facebook, virtual reality, … En ondertussen maken we ook nog elke dag de klassieke krant. Dat is een enorme uitdaging qua organisatie. Maar tegelijkertijd is het voor creatieve mensen ook een geweldige speeltuin. Met elke dag nieuwe mogelijkheden om de journalistiek weer uit te vinden."