Het leven begint bij bio met Vlam en Choco

Crea / News

Na een uitgebreide competitie ging Vlam begin dit jaar in zee met Choco voor de promotie van biovoeding in Vlaanderen. Op 27 mei werd de eerste campagne met Choco-signatuur gelanceerd.

De campagne vertrekt van het DNA van bio: het gaat om producten die met respect voor mens, dier, natuur en aarde gemaakt worden. En dat net in een tijd waarin steeds meer mensen een bewustere verbinding zoeken met de natuur en de wereld om hen heen. Dit was meteen de basis voor de boodschap: wie bio proeft, ontdekt het mooiste wat de aarde te bieden heeft en verbindt zich met
veel meer dan enkel dat pure stukje voeding.

“Het is mooi om mensen te kunnen vertellen dat ze via bio een linkje maken met de puurheid en de waarde van de aarde waarop we leven. Zo geven we bio bovendien opnieuw een sterke emotionele benefit,” zegt Krist Pauwels van Choco.

Met de slogan ‘Het leven begint bij bio’ toont de campagne een reeks levensgenieters die bioproducten ontdekken. Een koppeltje stapt door een bos van broccolistronken, een surfer glijdt over de nerven van een boerenkool, een klimmer ontdekt biokaas als was het een rots.

In totaal werden zes verschillende scenes geshoot met miniatuurfiguurtjes die hun biowereld met volle teugen ervaren. Het resultaat: zes affiches die zichtbaar zullen zijn op de verschillende bioverkooppunten en zes online animatievideo’s die online ingezet zullen worden. De campagne werd tenslotte ook vertaald in zes radiospots waarin biogebruikers getuigen over hoe voor hen het leven begint bij bio. En hoe bio eten voor hen naast de smaak ook een gevoel is.

De campagne loopt dit voorjaar en zal meteen ook de bioweek promoten, die georganiseerd wordt van 1 tot 9 juni. In het najaar wordt de campagne herhaald.

Credits:

Strategie, concept en creatie: Choco
Fotografie & animatie: Studio Jasper Léonard
Animatie: Studio Zwendel
Radio & audio: Sound Wizzard