Het voorjaar bij VRT: dromen, nieuwe inzichten en bloedserieuze kost

Media / News

We stevenen in één rechte lijn af op 2024. VRT schiet vanaf januari uit de startblokken met een lading nieuwe programma's. Zo is er nieuwe fictie zoals Juliet en programma's die raken zoals Francisco Desir of Oorlogsreporters. Maar ook reeksen die inspireren zoals Maestro Degand, Bloedserieus en Challas en de kost. Ontdek al het nieuws over het voorjaar bij VRT 1, VRT CANVAS en VRT MAX hieronder.

VRT 1

Ook komend jaar wil VRT 1 dicht bij de Vlaming staan, in het hier en nu, met lokale en relevante verhalen en herkenbare emotie die de Vlaming verbinden. Dat doet VRT 1 onder andere met de vaste waardes: fictie als Chantal en Juliet; programma's waar je iets van opsteekt zoals FactcheckersDurf te vragen, Andermans zaken en Gewoon buitengewoon; programma's die je raken zoals Restaurant misverstand en Francisco Desir. In het nieuwe Niks te zien gaat Karl Meesters op reis met muzikanten als Coely en Pommelien Thijs - een reis die ze vooral met hun oren op scherp beleven. Sven de Leijer, Gloria Monserez en Philippe Geubels zorgen voor vlinders in de buik met Hotel romantiek, terwijl Tom Waes voor spanning zorgt met het langverwachte tweede seizoen van Kamp Waes.

VRT 1 wil ook in 2024 iedereen, jong en oud, bereiken en zet daarom in op een breed aanbod met kwaliteitsvolle ontspannende content, humor, en momenten om samen met het hele gezin of met vrienden te beleven. Zo is het dit voorjaar samen genieten van Homo universalis en shows als Het gala van de Gouden K's, de MIA's en de Kastaars! In mei kan je supporteren voor Mustii die ons land vertegenwoordigt op het Eurovisiesongfestival. De kracht van muziek staat ook centraal in het gloednieuwe programma Ik vraag het aan met Niels Destadsbader, waarin hij ontdekt welk bijzonder verhaal er achter de favoriete nummers van bekende en onbekende Vlamingen zit. En in De droomfabriek maken Bart Peeters en Gloria Monserez, samen met Maaike Cafmeyer, live dromen van heel Vlaanderen waar. Meer info over de programma's die je in het voorjaar kunt bekijken op VRT 1 vind je hier

VRT CANVAS

In 2024 wil VRT CANVAS het verschil maken met durf, openheid en topprogramma's met impact. ​ Ook dit voorjaar gaat de zender de confrontatie aan met spraakmakende topics en zoekt het de grenzen op met programma's die het verschil willen maken. Verdiepende actuaprogramma’s, eigen en internationale documentaires, de buitenlandse fictie, cultuur in alle vormen en humor blijven de pijlers voor een boeiend voorjaar. ​Een overzicht van de canvasprogramma's van voorjaar 2024 vind je  hier.

VRT MAX

Het streamingplatform VRT MAX serveert ook in het nieuwe jaar het allerbeste van VRT, met exclusieve videoreeksen en een ruim digitaal audioaanbod. Muziek, podcasts en live radio beklinken het DNA van VRT MAX. Een overzicht van de nieuwe programma's die je in het voorjaar op VRT MAX kunt bekijken, vind je hier.