HIV? "Change The Name, End The Stigma"

Crea / News

Youth Against AIDS en Serviceplan Suisse eisen sinds 1 december - Wereldaidsdag -  een nieuwe naam voor HIV in een open brief aan de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Daniel Nagel en Roman Malessa van de ohhh! Foundation overhandigen de Open Brief persoonlijk in Genève aan Meg Doherty, directeur van de WHO voor HIV & Hepatitis wereldwijd. Volgens een begeleidend rapport is HIV nu een "Epidemie van de geest", en moeten het stigma en de discriminatie die ermee gepaard gaan worden aangepakt om de epidemie te beëindigen. Na meer dan 12 maanden planning, met activaties tijdens de AIDS 2022-conferentie in Montreal in juli 2022 en tijdens de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York in september 2022, verscheen de Open Brief nu in dagelijkse kranten en tijdschriften, waaronder; The Times in het Verenigd Koninkrijk, Handelsblatt in Duitsland, NZZ in Zwitserland en Vangardist in Oostenrijk.

De Open Brief gaat gepaard met plaatsingen online en OOH, waaronder Times Square in New York, evenals een PR- en social media-campagne. Serviceplan Suisse ontwikkelde het campagneconcept in samenwerking met Serviceplan EspanaJason Romeyko, worldwide executive creative director, Serviceplan Group: "Ik ben vreselijk trots op de rol die creativiteit speelt in dit historische initiatief. Niet alleen zal deze actie levens redden, maar het beëindigen van het HIV-stigma zal bijdragen tot een betere mentale gezondheid en welvaart voor miljoenen mensen over de hele wereld. Het is mijn hoop dat de Update HIV andere ziekten die door stigma worden gehinderd, zal inspireren om een soortgelijke aanpak te volgen."