Hoe start je aan je carrière in communicatie?

4schools / News / People

* PARTNER CONTENT *

Als je van een carrière in communicatie droomt, is een stage de sleutel die alle deuren opent. En goed nieuws: veel bureaus verwelkomen nieuw talent met open armen. Maar waar vind je de stageplaats, die jou het beste past? Daar helpt het online platform CommCareers van de vakverenigingen ACC en UMA jou mee.

CommCareers brengt communicatiestudenten, -docenten en -bureaus samen. Het bestaat uit zes cruciale modules. ACC en UMA zaten aan tafel met hen om de voordelen van het platform toe te lichten. Johan Vandepoel (CEO ACC): “Wat mij is opgevallen is dat er veel routine zit in de wisselwerking tussen bureaus en scholen. Veel docenten kennen iemand van hun studies, die bij een bureau werkt en waarbij ze altijd terecht komen en vice versa.”

Els Raemdonck (docent marketing- en communicatiemanagement, Erasmushogeschool): “Je mag niet vergeten dat de reclamewereld een gesloten micro-kosmos is. Het is heel belangrijk dat dit wordt opengesteld. Want heel veel studenten weten niet wat de reclamewereld inhoudt.”

Johan: “Daar is het idee CommCareers uitgevloeid. Het platform dat de communicatiebureaus in contact brengt met de opleidingshoofden, de studenten en job zoekers.”

Agency Visits
Hoe ziet een communicatiebureau er vanbinnen uit? Dat kom je te weten door Agency Visits. Hier kunnen scholen hun klas inschrijven voor een rondleiding bij een bureau.

Morgane Bastogne (Jr. Connectivity Planner, Happiness): “Agency visits zijn een keerpunt voor studenten om te beslissen of het agency-life iets voor hen is of niet.”

Internships
Dit onderdeel van CommCareers is de ideale plek om je stageplaats te verzilveren.

Catherine De Block (Client Service Director, FamousGrey): “Om door te stromen naar een vaste job in deze sector is een stage een echte must. Een stage is een echte referentie voor werkgevers.”

Guest Speakers
Communicatieprofessionals geven zich hier op als gastsprekers in scholen, waardoor studenten de meest recente kennis van het vak meehebben voor ze afstuderen. Damien Nicolas (Senior Digital Strategist, Serviceplan): “Communicatieprofessionals kunnen veel meer info delen met de scholen. Ze vertellen over de nieuwe social media die meespelen en waar de sector het veel over heeft. Op die manier zijn de studenten die afstuderen helemaal mee. Deze informatie-uitwisseling is zowel praktisch en theoretisch zeer belangrijk.”

Jobs Jobs Jobs
Benieuwd in welk functie jij uitstraalt? De Job Profiler geeft je richting. Ook vers afgestudeerde studenten starten hier hun carrière. Bureaus uit heel de communicatiesector rekruteren hier jong talent.

Damien: “CommCareers heeft een gecentraliseerde en gemeenschappelijke aanpak.”

Johan: “Nu hebben we dit platform waar we job corner volledig kunnen uitbreiden. Er zijn 200 bureaus aangesloten bij ACC en 11 bij UMA. Dat zijn niet alleen de reclamebureaus of full-service bureaus. Dat zijn ook content marketingbureaus, eventbureaus, PR-bureaus, mediabureaus, branding- en designbureaus. En die kunnen hier allemaal hun deuren openzetten. En we zoeken mensen in al die sectoren.”

Zet jouw eerste stappen in de communicatiesector en registreer je op CommCareers als student of werkzoekende om jouw stage of job van je dromen te vinden.

 

Hoe registreren? Ga naar CommCareers en volg de stappen van deze tutorial.