Hoe zet je een nieuwe buurt op de kaart?

Dift (1)

Crea / News

DiftHoe zet je een nieuwe buurt op de kaart? Geen makkelijke vraag, maar bij het Gentse bureau Dift zijn ze die uitdaging de voorbije maanden meermaals aangegaan: "Niets leuker dan nadenken over hoe je een groots en ambitieus project in de markt kunt zetten zonder daarbij in de clichés te vervallen - vooral als je samen kan werken met projectontwikkelaars die bewust nadenken over thema's als duurzaamheid en milieu."

Dift Rute

Binnen enkele maanden begint in Gentbrugge de bouw van de nieuwe wijk Rute. Tot die tijd organiseert het team van KERK er heel wat leuke evenementen waar veel volk op afkomt. Volk dat perfect in de doelgroep van RUTE valt en daarom misschien geïnteresseerd is om meer nieuws over het project te krijgen. Dift bouwde een houten kerk die men op KERK plaatste, waar je je kunt inschrijven als je interesse hebt of een postkaart naar vrienden kunnen versturen.

Dift De Nieuwe Dokken

Ook De Nieuwe Dokken is een nieuwe Gentse wijk waar Dift zich achter zette. Dat project ligt vlakbij het kantoor van het bureau, waardoor de medewerkers er dagelijks passeren. En zij niet alleen: iedere dag fietsen, lopen en wandelen honderden mensen over de Bataviabrug. Op de sociale media van De Nieuwe Dokken plaatse het bureau hen in de spotlights. Samen met fotograaf Senne Van der Ven maakte men een portret van die mensen - zowel in beeld als in woord. Like de Facebook-pagina van De Nieuwe Dokken en ontdek de early adopters van de wijk!

Dift brug

En daar houdt het niet op: met Tondelier heeft Dift nog een vierde Gentse buurt waarvoor men de communicatie doet. Met dank aan een groot park dat er in de komende jaren aangelegd wordt, is dit binnenkort de groenste buurt van de stad. Hoe Dift daar precies op zal inspelen ontdek je binnenkort op de Facebookpagina van het bureau en in Gent zelf!