Homeyz doet al uw klussen

Communication / News

Homeyz: de initiatiefneemstersKaren Corrigan (Happiness) gooit zich op een nevenproject, Homeyz. Geen zin of tijd om zelf te poetsen, het gras af te rijden of dat IKEA-meubel in elkaar te steken? There’s an app for that! Homeyz is het eerste legale peer-to-peer platform dat zich richt tot alle particuliere inwoners van België die een job in en rond het huis in aanbieding hebben (de hosts) en die automatisch connecteert met alle particuliere inwoners van België in de buurt die jobs in en rond het huis willen uitvoeren (de homeys). Via peer-reviews kunnen zowel homeys als hosts elkaar beoordelen. De betaling gebeurt ook via de applicatie.

Karen Corrigan

Karen Corrigan

De applicatie past binnen de nieuwe regelgeving van federaal minister van Digitale Agenda en Telecom Alexander De Croo die het mogelijk maakt om tot 5.000 euro per jaar bij te verdienen aan een verlaagd belastingtarief van 10% (in plaats van 33%) wanneer men gebruik maakt van een geregistreerd platform zoals Homeyz. Met deze wetgeving wil de regering het nieuwe fenomeen van de deeleconomie fiscaal kaderen en natuurlijk ook voorkomen dat deze inkomsten aan elke belasting ontsnappen.

Maar er is meer. De initiatiefnemers van de applicatie geloven zeer sterk in het ‘influencer model’ waarbij gewone mensen hun ervaringen delen met hun omgeving. Voor een startup is sociale impact immers van even groot belang als financiële investeringen. Daarom lanceren zij een interessant ambassadeursprogramma: Shares for Shares. 10% van de aandelen van Homeyz zullen worden verdeeld onder 150 ambassadeurs. De ambassadeurs worden geselecteerd op basis van een speciaal daarvoor ontwikkeld algoritme dat de reikwijdte van gedeelde boodschappen en het engagement van de ambassadeur op sociale media meet.

Homeyz: de initiatiefneemsters

Homeyz zal beschikbaar zijn in heel België vanaf 1 mei 2017. Snel zijn is de boodschap. Wie zich vanaf vandaag tot de lancering al registreert, zal als eeuwige Homey Original een pak voordelen krijgen. Wie ambassadeur wilt worden of wie zich wil preregistreren kan dat vanaf nu op www.homeyz.be.

En wie aandachtig naar de foto van de initiatiefneemsters kijkt, herkent ongetwijfeld Karen Corrigan, co-founder, CEO en strategic director van Happiness. De andere initiatiefneemsters zijn vriendin Greetje en Karens dochter Stef.