Honda en Mediahuis Connect maken virtuele ritje

civic5dfront

Crea / News

civic5dfrontHet jaarlijkse Autosalon in januari is hét moment waarop de allernieuwste wagenmodellen worden voorgesteld. Bij Honda is de Salonperiode veruit het belangrijkste moment van de jaarverkoop. Een uitgelezen kans om de nieuwe Honda Civic te onthullen en te verkopen. Maar naast het jaarlijkse Autosalon zijn ook de dealershowrooms een belangrijke factor in het verkoopproces. De nieuwe Honda Civic wordt echter pas in maart 2017 officieel gelanceerd. Honda Benelux en Mediahuis Connect zochten samen naar een oplossing om de nieuwe Civic toch in de showrooms te krijgen.

Virtual reality, sinds kort een onmiskenbare trend in video advertising, bleek de uitgelezen oplossing te zijn. Via een 360° video kan de nieuwe Honda Civic in avant-première worden voorgesteld via nieuwsblad.be, lavenir.net en in de Honda showrooms. In samenwerking met Yondr nam Mediahuis Connect een virtual reality video op in een afgesloten locatie. De 360° toont zowel het exterieur als het interieur van dit gloednieuwe model. Een presentator (Olivier Schalbroeck) legt intussen alle sterke punten en nieuwigheden van de Civic uit aan de kijker. Pop-ups met tekst highlighten de belangrijkste features.

Om de virtual reality voorstelling in de showrooms te krijgen deed Honda een beroep op Eventattitude. Op 2 weken tijd beschikten alle Honda dealers over een speciale virtual reality set en ontdekten hun klanten de nieuwe Civic in stijl. Om extra traffic te generen naar de Honda website en de Civic aan een nog groter publiek voor te stellen, werd een online dossier gemaakt op nieuwsblad.be en lavenir.net. De virtual reality video werd geïntegreerd in het dossier en is zowel via desktop (360°) als via mobile (360° en in virtual reality) te bekijken. Surfers vinden hun weg naar het dossier via verschillende native banners. Peter Vanden Bossche, Marketing Manager Honda Motor Europe Ltd. Benelux Branch:  “Ik geloof dat Virtual Reality een zeer moderne en actuele manier is om een positief gesprek tussen klant en verkoper te starten over de nieuwe Civic. Virtual reality is nog steeds iets nieuws dat door veel van onze klanten nooit eerder werd ervaren. Honda Benelux is de allereerste Europese Honda branch dat virtual reality heeft ingezet. De eerste reacties zijn alvast zeer positief!”