Hotel Hungaria en AB geven emoties een podium

Media / News

Anderhalf jaar lang kon je op het podium van de Ancienne Belgique een plectrum horen vallen. De emotionele heropening van de iconische concertzaal in september 2021, de speciale band met Brussel en de inzet voor opkomend talent werden in samenwerking met Pickx+ door Hotel Hungaria en AB in een 3-delige docureeks gebundeld met de al even ronkende naam: ‘AB: Back To Live’

Vandaag laat het coronavirus weer luid van zich horen, maar op 5 september 2021 ging het dak eraf voor de voltallige cultuursector. Ook Ancienne Belgique gooide die dag eindelijk de deuren weer open. De emotionele heropening werd op gevoelige plaat vastgelegd in de 3-delige docureeks ‘AB: Back To Live’.

“De reeks gunt je een intieme blik achter het podium van de AB. De rode zaal kent iedereen. Wij laten je kennismaken met de ziel van de zaal, én met alle bezielers die de iconische plek laten leven,” zegt Charlotte Coeman, story editor bij Hotel Hungaria.

De eerste aflevering ‘Back On Stage’ verhaalt over de magische heropening na anderhalf jaar stilte. De energie, de decibels en de emoties. Zo ziet Tom Bonte, als nieuwe directeur van AB, de zaal voor het eerst vol dansende mensen.

De tweede aflevering ‘BXL Ma Belle’ zet Brusselse artiesten in de kijker. Zwangere Guy, Linca, Peet en Chibi Ichigo vertellen welke rol AB speelt in de Brusselse muziekscene. Hiphopband STIKSTOF kruipt na de lockdown uit hun repetitiekot recht het podium van AB op.

In de derde aflevering, ‘Big in Belgium’, ontdekken we hoe nieuwe en opkomende artiesten in de muziektempel een huis, een thuis en de nodige steun vinden. De exclusieve docureeks is vanaf 15 december te zien op Pickx+ (kanaal 13) van Proximus.

“Vanaf het eerste contact met Hotel Hungaria wisten we dat ze de geschikte partner zouden zijn voor ons project. Het team begreep meteen onze tone of voice en wist ons verhaal perfect te vertalen naar beeld. We zijn erg trots op het resultaat,” besluit Maarten Coosemans, video producer bij Ancienne Belgique.

Credits

Klant: Ancienne Belgique
Bureau: Hotel Hungaria
Head of Production: Lieke Lens 
Creative Producer: Margo Hemeleers 
Regie: Charlotte Coeman en Wim Bonte
Editor: Bram Dutry, Doc Negro 
Sound: Erik Verheyden
Colour: Dries Noteboom
Camera: Twan Brooks - Bram Van Roy - Dries De Clercq