Hungry Minds maakt vriendjes met Elisa

Crea / News

Hungry Minds wil bijdragen aan burgerinitiatief Help49. Het doel van deze beweging is om steun te verlenen aan de 49% van de Belgische verenigingen die er financieel op achteruit zijn gegaan ten gevolge van de gezondheidscrisis.

Na een interne stemming kozen de medewerkers voor vereniging ‘Les Amis d’Elisa’. De vzw, die actief is binnen de kinderafdeling van het CHU UCL Namur (Sint-Elisabeth), ambieert drie doelstellingen:

  • Het welzijn van kinderen verbeteren (activiteiten, leefomgeving, enz.)
  • De begeleiding voor families van kinderen uitbreiden (informatie, opvang, enz)
  • De ontwikkeling van de professionele vaardigheden van zijn teams (opleiding, uitrusting, versterkingen, enz)

Hungry Minds focust zich op de eerste doelstelling, namelijk het verbeteren van het welzijn van patiënten. Concreet heeft Hungry Minds vriendelijke monstertjes ontworpen, die op verschillende plaatsen in de kinderafdeling werden opgehangen: gangen, kamers, kantoren, wachtzalen, enz. Hiermee wil het bureau een glimlach toveren op de gezichten van de kinderen tijdens hun herstelperiode. De prentjes stellen het medisch personeel daarnaast ook in staat om de aandacht van hun kleine patiënten af te leiden tijdens bepaalde ingrepen, of simpelweg de verschillende stadia van een behandeling uit te leggen door naar de personages te verwijzen. Ook u kan ‘Les Amis d’Elisa’ steunen, meer info vindt u op de Facebookpagina.