Hurae lanceert podcast over verloren pitches

Media / News

Creatieve bureaus komen maar al te graag naar buiten met een pitch die ze gewonnen hebben. Helaas betekent het concept ‘The winner takes it all’ ook dat er heel wat verliezende bureaus achterblijven. Met een idee dat soms nét door de mazen van het net glipte. En met een verhaal waar eigenlijk best veel uit te leren valt. Om die verborgen verhalen zichtbaar te maken, komt Hurae met een nieuwe podcastreeks ‘Los Pitchos’.

In ‘Los Pitchos’ brengt Hurae een aantal van hun eigen verloren pitches. Want hoe gênant sommige van die verhalen ook zijn, er valt wel iets uit te leren. Zo heeft bijvoorbeeld niet altijd iedereen dezelfde kijk op een niet-gekozen idee en de manier waarop het voorgesteld werd. “Voor ons is ‘Los Pitchos’ een manier om aan zelfreflectie te doen. Want na zo’n verloren pitch heeft eigenlijk niemand veel zin om te ontleden wat er eventueel schortte aan een idee of aan de presentatie ervan. Tijdens het maken van onze podcast worden we verplicht om na te denken waarom die ene pitch misschien toch beter kon. En los daarvan zijn het vaak gewoon hilarische verhalen,” legt founder & creative director Vincent Schroeven uit.

Aangezien elk creative agency onvermijdelijk heel wat uitgewerkte ideeën op de plank heeft liggen, mét bijhorende straffe verhalen, nodigt Hurae in toekomstige afleveringen ook andere bureaus uit om hun verloren verhalen te brengen.

De eerste aflevering kan je beluisteren via Spotify, en elke twee weken wordt er een nieuwe gepubliceerd.

Credits

Concept & scenario: Hannes Coudenys en Vincent Schroeven Productie: Kemi Oliha

Host: Loïc Steelandt