Hurae maakt chatbot voor street art tour in Oostende

Crea / News

Hurae chatbot OostendeHurae maakte een chatbot voor een street art tour in Oostende. Het populaire ‘The Crystal Ship: street art tour’ is vanaf nu ook beschikbaar met Facebook Messenger als gids. De chatbot geeft niet enkel routeaanwijzingen, maar zorgt aan de hand van tekst, foto en video ook voor inhoudelijke info over de verschillende werken. “We zijn steeds op zoek naar nieuwe manieren om onze stad thematisch te ontsluiten,” verduidelijkt marketingmanager Pieter Hens van Toerisme Oostende. “We zijn de eerste stad die een rondleiding op deze manier aanbiedt. Het lijkt wel of een virtuele gids je begeleidt tijdens je bezoek.”
Voor de creatieve invulling van de wandelbot ging Toerisme Oostende vzw in zee met Future Agency Hurae. “Mopjes, goeie tips om te eten en te drinken én een immense kennis over street art. Je zou denken dat je de ware hebt gevonden maar het is een chatbot. Het is heel tof en ontzettend gebruiksvriendelijk om op deze manier het street art parcours van The Crystal Ship te ontdekken,” zegt Hannes Coudenys, creative director Hurae.
“Oostende trekt voluit de kaart van creativiteit en innovatie,” zegt client director van Hurae Sam Sisk. “De inwoners en bezoekers krijgen met deze chatbot een nieuwe service. Iedereen met een smartphone kan vanaf nu op een interactieve manier de street art route beleven. Het was een fijne samenwerking met Toerisme Oostende en ontwikkelaar Eps & Kaas.”

Bart Tommelein, burgemeester van Oostende: “De komende jaren willen we sterk inzetten op digitalisering in onze stad. Chatplatformen winnen jaar na jaar aan belang als snel communicatiemiddel. Als digitale voorloper vonden we het met Oostende cruciaal om vroeg in te spelen op deze evolutie.”
Credits
Client: Toerisme Oostende vzw - Pieter Hens, Peter Craeymeersch
Agency: Hurae
Creative director: Hannes Coudenys, Vincent Schroeven
Project manager: Cleo Vandenbosch
Client Director: Sam Sisk
Video: Hannes Coudenys, Matti Meurisse, Suzanne Akgun
Developer: Eps & Kaas