IAB Mixx Awards verkassen naar december

Agenda / Awards / News

  • 11/12/2020
  • Online!

Het blijft nog even nagelbijten naar de bekendmaking van de IAB MIXX Awards-winnaars, want de uitreiking wordt uitgesteld naar 11 december 2020. Dat heeft de Belgian Association of Marketing besloten na overleg met haar partners.

Er is dit jaar al heel wat gesleuteld aan de IAB MIXX Awards. Zo zagen bijvoorbeeld heel wat nieuwe categorieën dit jaar het leven. Maar nu wordt er dus ook aan het event zelf gesleuteld. De awardceremonie zou normaal gezien op 25 november 2020 plaatsvinden in Tour & Taxis Brussel, maar gezien huidige lockdown in België zagen BAM en haar partners zich gedwongen het evenement te verplaatsen. “De uitreiking van de IAB MIXX Awards wordt verplaatst naar 11 december 2020 en zal volledig virtueel verlopen,” vertelt Charlotte Coevorden, digital transformation manager bij Mediahuis en drijvende kracht achter de IAB MIXX Awards. “Dit jaar zullen Bart Swimberghe, head of advertising solution Proximus, en ikzelf als host optreden. Met het BAM-team als ondersteuning zullen we toch voor leuke interactiviteit kunnen zorgen.”

De virtuele uitreiking van de IAB MIXX Awards zal ’s middag plaatsvinden. “Het is niet zomaar een offline event omtunen naar een online event,” vult Bart Swimberghe aan. “Het geheel zal er wat anders uitzien. Zo zal de uitzending bijvoorbeeld plaatsvinden over de middag aangezien het op dit moment makkelijker is om tijd vrij te maken tijdens de lunchpauze, dan om ’s avonds nogmaals achter dat computerscherm te gaan zitten.”

De jurering van de cases op 17 november kon gelukkig wel plaatsvinden. De voor dit jaar speciaal opgerichte coronacategorie kreeg dit jaar zelf het meeste inzendingen. “Ondanks de moeilijke tijden merkten we tijdens het jureren dat er toch een zekere veerkracht is in onze sector,” merkt Coevorden op. “Zowel de creativiteit van de cases, als de innovatie van de platformen en hun gebruik zijn daar een bevestiging van.” De IAB MIXX Award-beeldjes zullen na de uitzending aan de winnaars worden bezorgd.