icommunicate en Alwagraafis openen creatieve hub

Communication / News

 
Thomas Cloots & Kristof SmoldersSinds kort zijn de kantoren van de twee communicatiebedrijven icommunicate en Alwagraafis gevestigd in een voormalige tandartspraktijk aan de Hikstraat in Herentals. Zaakvoerder Kristof Smolders van icommunicate: “Vanwege de groei van ons bedrijf en een aflopend huurcontract moesten we op zoek naar een nieuwe locatie. Ons oog viel al snel op dit pand in art-nouveaustijl in de Hikstraat. Vlakbij het station, heel centraal gelegen en met meer dan voldoende ruimte.” Hij vond een partner in Thomas Cloots, zaakvoerder van Alwagraafis: “Toen Kristof mij zijn plannen vertelde, zag ik meteen veel mogelijkheden. Ik huurde al een tijdje een kantoor elders in Herentals en af en toe werkten we samen aan gelegenheidsprojecten. Samen onder één dak kruipen zou tijdbesparend zijn en goed voor onze creatieve geesten. Allebei vonden we het idee direct veelbelovend en deze creatieve hub was een feit.”
Communicatiebureau icommunicate bestaat al meer dan 10 jaar en werkt vooronder meer CEVO Market, Heylen Vastgoed, Kempenklok en Staalbouw Overpelt, voor ontwerp en opmaak van alle communicatie, en desgewenst ook voor begeleiding en opvolging in het hele traject. Alwagraafis rekent bedrijven als Ecohuis, Studio 100, RANOBO, VIBE Distillers, UNICO Herentals en Vlajo.org tot zijn klanten, en focust op creatieve reclame en design in de brede zin van het woord: on- en offline (re-)brandingopdrachten, social media-campagnes, printcampagnes en video tot 360° campagnes.
Door een werkvloer te delen, werd samenwerken aan projecten gemakkelijker. Dit resulteerde in een nieuwe social media-campagne, verspreid over een heel jaar, voor Fintro Herentals. Een klant die contact opnam met icommunicate en waar Alwagraafis mee concept, look & feel en art direction voor zijn rekening nam. Ondertussen zijn ze ook samen aan de slag voor Diversey. Toch is samenwerken geen doel op zich. Kristof Smolders: “Onze prioriteiten liggen nog steeds bij onze eigen bedrijven en klanten. Als we merken dat we samen een grote meerwaarde voor een klant kunnen betekenen, zeggen we uiteraard niet neen.” Thomas Cloots bevestigt: “Omwille van onze verschillende achtergronden en insteek, weten we dat we elkaar versterken. Samen presteer je nu eenmaal meer dan alleen. Dit levert alleen maar win-winsituaties op, zowel voor de klant als voor ons."
Beide zaakvoerders delen niet alleen een werkvloer en een passie voor creativiteit en design, maar ook een liefde voor kunst. Naar aanleiding van het Herentalse kunstenparcours Stormloop 2019 organiseren ze in mei hun Zij-Kant Expo. Een tijdelijke tentoonstelling in hun kantoor met werken van kunstenaressen Evelien Cambré (Atelier Cambré) uit Groningen en Laura Bertrands (Studio Berella) uit Hasselt.