If you can't beat them...

netflix

Innovation / Marketing / Media / News

netflix

Telenet wil Netflix streamen. De telecomoperator voert daar momenteel gesprekken over. De introductie van Netflix is wel nog niet voor meteen. Een en ander raakte bekend tijdens het vragenuurtje over de kwartaalresultaten van Telenet.

Concurrent Proximus biedt Netflix al langer aan. Telenet ging bij de komst van Netflix naar België echter in de tegenaanval door Play en Play More te starten. Die twee abonnementsformules zijn ondertussen goed voor zowat 315.000 klanten. Maar daarmee is de aanval van Telenet blijkbaar nog niet afgeslagen. Tijdens het vragenuurtje over zijn kwartaalresultaten liet ceo John Porter met zoveel woorden weten dat hij Telenet voortaan als een open platform ziet. Hij verwees daarbij uitdrukkelijk naar Horizon. Dat platform van moedermaatschappij Liberty Global integreert onder meer YouTube en allerhande apps.

De gesprekken van Telenet met Netflix gaan niet alleen over de decoder maar ook over zogenaamde peering. Daardoor zouden de abonnees Netflix rechtstreeks kunnen inschakelen, wat de kijkervaring natuurlijk alleen maar ten goede zal komen.

Tijdens de presentatie van de kwartaalresultaten stond de overname van Base centraal. Die veroorzaakte een forse maar tijdelijke dip in de vrije cashflow. Over het algemeen zijn de resultaten van Telenet nochtans bovengemiddeld. Een sterke netto groei van het aantal zogenaamde 'triple-play'-abonnees bracht hun aantal in het eerste kwartaal van dit jaar op 1.109.000, wat goed is voor een groei met 6 % jaar op jaar. De formules Whop en Whoppa vuurden samen met de promoties de groei aan. Maar het belangrijkste nieuws blijft  de komst van Base, waarmee Telenet zich van de toegang op lange termijn tot een mobiel netwerk verzekert: in één klap haalt de operator meer dan drie miljoen actieve klanten voor mobiele telefonie binnen.