IKKS installeert interactieve spiegels

IKKSxPixglass_1

Marketing / News / Retail

IKKSxPixglass_1IKKS, het Franse premium prêt-à-porter merk voor dames, heren en kinderen gaat een samenwerking aan met Pixglass voor het installeren van interactieve spiegels in hun IKKS-winkels.

Met de interactieve spiegel is het mogelijk in real time uw outfit te delen via mail of op Facebook, Twitter, Instagram of Snapchat. Dat levert niet enkel leuke selfies op, maar biedt de klant ook de mogelijkheid de mening van vrienden en kennissen te vragen over een bepaalde outfit. Voor IKKS en haar filialen biedt het een manier om klanten nog persoonlijker te benaderen dankzij de ingebouwde geolocalisatie. “Naast de meerwaarde die de interactieve spiegels bieden voor de klanten, benadrukken we er ook het avant-gardistische karakter van IKKS mee. Door het online delen van de foto’s worden onze klanten vanzelf onze beste ambassadeurs en zorgen zij voor een gediversifieerde online aanwezigheid van ons merk,” aldus Mike Thumas, managing director IKKS Benelux & Germany.

IKKSxPixglass_2

“Pixglass is momenteel het enige ‘fygitale’ communicatiemiddel dat toelaat om in de winkel zelf een interactie te creëren tussen merk, klant, winkelpunt en sociale media en dit alles in real time,” licht Frédéric Dubois, CEO Pixglass, toe. Enkele weken geleden opende IKKS een nieuwe general store aan de  Louizalaan in Brussel. In deze vestiging werd de eerste interactieve spiegel geïnstalleerd. Andere IKKS-winkels zullen de komende weken volgen, in de Benelux en in Duitsland Pixglass is een jong bedrijf gespecialiseerd in het bedenken, implementeren en activeren van in-store digitale oplossingen. De onderneming is actief in de cosmetische sector alsook in die van de mode en opticiens. Dankzij haar expertise in de retail, kent het bedrijf een snelle internationale groei.