Immoaffiches helpen daklozen

Crea / News

02TBW18073_Proactive idea SGF_Panneaux_420x297_FR NL UK_IC_LR_v01 (3)Ook dit jaar brengen duizenden mensen in de regio Brussel de winter buiten door ondanks de kou. Tijdens de eerste winterpiek enkele dagen geleden, stierven al twee dakloze vrouwen in Brussel. Solidarité Grands Froids – een vzw die daklozen in Brussel helpt – lanceert samen met TBWA een sensibiliseringscampagne om Brusselaars aan te moedigen om hulp te bieden aan wie in armoede leeft.
02TBW18073_Proactive idea SGF_Panneaux_420x297_FR NL UK_IC_LR_v01 (2)

Met de sensibiliseringscampagne nodigt Solidarité Grands Froids Brussselaars uit om actie te ondernemen. Voor deze gelegenheid tovert de vzw de bekende neonaffiches ‘te huur’ en ‘te koop’ om tot affiches met daarop ‘te eten’, ‘te delen’ en ‘te krijgen’ geprint. Zo worden de inwoners aangespoord om op het bovenste deel van de affiche te schrijven wat ze willen delen met daklozen: een deken, een jas, speelgoed, koffie, een warme maaltijd… Daarna kunnen ze de affiche aan hun raam hangen en zo deelnemen aan de actie. Cynthia Simpson, voorzitter van Solidarité Grands Froids: “Elk jaar brengen duizenden mensen de winter door in de kou op straat in onze hoofdstad. En helaas zijn er elk jaar een aantal onder hen die de winter niet overleven. Om te sterven aan onderkoeling op straat hoeft het niet extreem koud te zijn, of te vriezen. Laten we dus niet wachten tot de winter echt begint om in actie te schieten. De problematiek is duidelijk: we hebben nood aan meer middelen. Met deze campagne nodigen we Brusselaars uit om hun deur even te openen voor diegene die zelf geen dak boven het hoofd hebben. Elk gebaar telt.”1200x1200-3
Om dagelijks hulp te kunnen aanbieden, organiseert de vzw Solidarité Grands Froids inzamelingsacties om geld en allerlei spullen op te halen en daarna uit te delen aan personen met fysieke of sociale beperkingen. Maar het probleem treft niet alleen Brussel. De problematiek komt elk jaar naar voren bij het verschijnen van de eerste kou, en het aantal daklozen stijgt jaarlijks. Voor meer informatie over de sensibiliseringscampagne, surf naar www.solidairewinter.be.