Inschrijvingen IAB Mixx Awards 2019 geopend

Awards / News

IAB MIXX AwardsDe inschrijvingen voor de IAB Mixx Awards 2019 zijn geopend. Dit jaar werden alle categorieën aangepast en vernieuwd om beter aan te sluiten bij de evoluties van de markt. Zo is er onder andere de nieuwe categorie Mark-Ad Tech die in het leven geroepen werd. BAM maakt eveneens de nieuwe juryleden bekend die de cases zullen evalueren.
IAB MIXX Awards Rood_250-145Jury Mark-Ad Tech
Voor de nieuwe Mark-Ad Tech-jury verwachten we te worden verleid door innovatieve tools en platformen die marketing efficiënter maken, zich aanpassen aan de razendsnelle evolutie van het continu consumeren van informatie en inhoud, en efficiënt gebruik maken van de beschikbare gegevens, ongeacht hun focus (automation, social, mobile, local, display, e-commerce, SEO, SEA, ASO, analytics, content, DMP, SSP, DSP, etc...).” Olivier Simonis (Qualifio), juryvoorzitter van de Mark-Ad Tech-jury, geeft aan dat BAM met deze categorie het accent op technologie legt door Mark-Ad Tech-tools én het gebruik ervan te valoriseren. Alle bedrijven die Mark-Ad Tech tools ontwikkelen (Best Mark-Ad Tech tool) of gebruiken (Best use of Mark-Ad Tech tool), kunnen hier een case binnenbrengen en een award winnen.

JURY MARK-ADTECH Olivier Simonis (Qualifio) Alexandra Maesen (The House of Marketing)
Benjamin Sekkai (Appnexus)
Laetitia Dangoisse (Selligent )
Ruben Geeraerts (S4M)

Jury Digital Platforms

De categorie Digital Platforms evolueert eveneens. Juryvoorzitter Bram Cappaert (Prophets): Ik verwacht cases die aantonen hoe keuzes in interface design effectief bijdragen tot de objectieven van het project. UX is als strategische discipline vergroeid met data, en cruciaal geworden in zowel de conceptuele fase van platform design, als de performance laag.”

JURY DIGITAL PLATFORMS Bram Cappaert (Prophets) - Antoinette Ribas (DDB)
Janneke Van Leemput (Bank Delen)
Anton Mussche (Stampix)
Thibaut Debelle (Audi Import)

Jury Digital Communications

Binnen de ‘klassieke’ categorieën Digital Communications en Media zijn er eveneens duidelijke verwachtingen. “Via de jury van digitale communicatie willen we de campagnes belonen die de digitale communicatie op een hoger niveau getild hebben,” zegt Anne-Clotilde Picot (Ikea), voorzitster van deze jury. “Creativiteit staat in de schijnwerpers en we hopen om innovatieve ideeën te zien die komen uit een strategie die gebaseerd is op echte consumenteninzichten. Of het nu gaat om commerciële of non-profit campagnes, het belangrijkste is om de creativiteit en de innovatie te zien die de resultaten beïnvloeden. We zullen daarom de campagnes bekronen die een reële impact hebben gehad, of het nu gaat om imago, commitment of commerciële resultaten.”

JURY DIGITAL COMMUNICATION Anne-Clotilde Picot ( IKEA) Sylvie Quertainmont (Lactalis)
Jeremy Muylaert (Your agency)
Dieter Vanhoof (Supermachine Agency)
Deirdre Keustermans (Fox)

Jury Media

De Mediajury tot slot staat onder voorzitterschap van Els Thielemans (Maxus) en de nieuwigheid hier is een duidelijk onderscheid tussen Brand Engagement (waar de traditionele communicatiedoelstellingen als notoriëteit en brand consideration centraal staan) en Customer Engagement (lead generation en aanverwanten). Campagnes hoeven uiteraard niet enkel op internet te lopen. Ook DOOH, digitale radio en addressable advertising komen in aanmerking.

JURY MEDIA Els Thielmans (Maxus) Loubna Khalladi (KBC)
Jan de Moor (Clearchannel)
Maha Karim-Hosselet (@MKKM)
José Fernandez (Dentsu)

Cases inschrijven kan via de website van de IAB Mixx Awards 2019. De prijsuitreikeng en de gala-avond zullen plaatsvinden op woensdag 16 oktober 2019 samen met zo’n 500 media- en marketingspecialisten te Tour&Taxis Brussel.