InSites Consulting breidt executive management team uit

News / People

Sinds Mentha Capital eind 2018 private equity partner werd van InSites Consulting, voegde het bureau dat gespecialiseerd is in consumenteninzicht en strategie maar liefst negen verschillende bureaus toe aan de groep. InSites Consulting is sterk aanwezig in de VS, EMEA en in de APAC-regio en is bijgevolg één van de bureaus die wereldwijd actief zijn. De ambitie om op te treden als een geïntegreerd, wereldwijd merk wordt ondersteund door de aankondiging van nieuwe executive management functies en wijzigingen in het bestuur.  

Eind 2022 kondigde InSites Consulting al aan dat Els De Paepe aantrad als nieuwe chief people officer. Begin 2023 maakten ze bekend dat managing partner Tom De Ruyck de nieuwe functie van chief growth officer op zich zal nemen om de wereldwijde groei te stimuleren en om een regionale, ondersteunende structuur op te zetten. Daarnaast vormen de managing directors van de verschillende regio’s, Camille Nicita (VS), Magali Geens (EMEA) en Maz Amirahmadi (APAC), samen met de managing director van het submerk Space DoctorFiona McNae, het Executive Committee. 

Terwijl het bureau verdere stappen zet naar een volledige geïntegreerde structuur die de meerwaarde van alle overgenomen bureaus voor klanten en medewerkers optimaal benut, ondersteunt de uitbreiding van het executive management team het uitwerken van een heldere, wereldwijde visie en strategie. 

“Dit voelt als het juiste moment om gezonde, toekomstgerichte beslissingen te nemen. Alle stukjes liggen op hun plaats om één geïntegreerde visie en strategie te hanteren die ondersteund wordt door een wereldwijde structuur met focus op de verschillende regio’s. Daarom hervormden we de directiestructuur om onze regio’s meer steun en invloed binnen het bedrijf te geven. We hebben ook hard gewerkt om ons portfolio te consolideren, waarbij we het beste van alle verworven bureaus samenbrengen om een grotere impact te hebben bij de klanten,” zegt Kristof De Wulf, CEO van InSites Consulting.

InSites Consulting boekte in 2022 een totale omzet van $115 miljoen, wat een tweecijferige groei vertegenwoordigt in vergelijking met het voorgaande jaar. De helft daarvan werd gerealiseerd in EMEA, ongeveer een derde in de VS en een vijfde in APAC. Met de meest recente overname van Happy Thinking People (een internationaal marktonderzoeks- en innovatiebureau dat actief is in Duitsland, Zwitserland en Frankrijk) in januari 2023 telt de wereldwijde groep nu 900 mensen verspreid over 23 vestigingen.