{Interview} Arnaud Pitz en Isabel Van den Broeck: “Creativiteit is spannend!”

Communication / News

Er beweegt wat bij Creative Belgium. De prijsuitreiking vindt niet langer plaats in Knokke, het bestuur is helemaal vernieuwd, de voorzitter heeft een gloednieuw manifest klaar en er is een nieuw clubhuis in Antwerpen. Voorzitter Arnaud Pitz en algemeen directeur Isabel Van den Broeck lichten het nieuwe hoofdstuk toe. 

Betekent de verhuizing dat de prijsuitreiking zelf ook verandert?

Isabel: “We bereiden ons voor op de toekomst en dat gaat gepaard met een denk- en keuzeproces. Het nieuwe bestuur heeft een spiegel voorgehouden aan de vereniging. Het is tijd voor evaluatie. En ja, we optimaliseren onze prijzen. Dat wil zeggen dat we minder zullen belonen en dus strenger zullen zijn wat het aantal prijzen betreft. Op die manier wordt een beeldje waardevoller. Ook het beoordelingssysteem zal veranderen. Zo zijn we van plan om meer experts uit te nodigen, bijvoorbeeld op het gebied van craft en productie. We zullen ook meer focussen op de verhalen achter de prijzen en we hopen een connectie te maken met adverteerders.”

Arnaud: “Creative Belgium is een belangrijk en erkend merk in België, maar het kan niet alles doen. De vereniging zal nu actiever zijn dan voorheen, maar op een gerichtere manier. Dat wil zeggen dat we focussen op bepaalde hoogtepunten van het jaar in plaats van onze inspanningen te versnipperen en te verspreiden.”

Creative Belgium - office 2023

Het vertrekpunt van dit interview is jullie verhuizing naar een clubhuis. Waarom hebben jullie voor Antwerpen gekozen?

Isabel: “Het was onze droom om een ruimte te creëren voor het merk waarin we mensen samenbrengen, verbinden, inspireren en creatief stimuleren. Hoe dan ook moesten we de co-workingruimte verlaten en was het tijd voor iets nieuws. De zoektocht naar een nieuwe werkplek was niet eenvoudig, omdat we verlangden naar een niet-traditioneel kantoor.”

Arnaud: “Maar we hebben er een gevonden. Het is een gezellige en warme plek die uit twee verdiepingen bestaat die met elkaar verbonden zijn door een wenteltrap. Er is een bar en een mooie vergaderzaal en er is plaats voor gesprekken en brainstorms. En Antwerpen ligt dicht bij Brussel, is een creatieve hub in België en het is gewoon een aangename stad. Isabel en Amber wonen in Antwerpen, dus er is ook een praktische reden aan verbonden.”

Isabel: “Iedereen is welkom in het clubhuis. De ruimte is op aanvraag beschikbaar voor alle leden. Vanaf 1 januari is er de mogelijkheid om online te reserveren. Het is een ontmoetingsplaats, een veilige plek om samen te komen. Buiten het clubhuis hebben we overal in België uitwisselingen met bureaus. We blijven in beweging en gaan naar bureaus toe om ze te ontmoeten.”

[...]

LEES HET VOLLEDIGE INTERVIEW HIER OF IN PUB MAGAZINE