{Interview} Mortierbrigade Agency of the Year @ CBA23

Communication / News

De Creative Belgium Awards leverden ook dit jaar een Agency of the Year op. Net als vorig jaar was dat Mortierbrigade, al was Happiness een supersterke uitdager, die slechts één puntje tekort kwam om Mortierbrigade bij te benen. Na het wegspoelen van de overwinningskater stond Jens Mortier, CEO van het winnende bureau, ons te woord.

Een tweede opeenvolgende overwinning, dat moet deugd doen...

Jens Mortier: “Geweldig blij mee. We speelden de voorbije edities altijd wel mee voor die hoofdprijs, daar zijn we sowieso al heel trots op. Dat bewijst dat we heel consistent en consequent zijn, en een constant niveau halen. Je ziet soms bureaus de hoogte inschieten met één of twee campagnes, om nadien weer plots te verdwijnen. Het geheim? Gewoon: hard werken, in vaak moeilijke omstandigheden. De economie, de inflatie: redenen zat om in een kramp te schieten en toch zijn we erin geslaagd om mooi werk te maken.”

Voor zo’n overwinning heb je ook de juiste klanten nodig?

Jens Mortier: “Je anticipeert op mijn volgende wijze woorden! Klanten waar we het meest mee wonnen zijn al heel lang bij ons: MIVB 9 jaar, Humo van bij de geboorte, Equal Pay Day 18 jaar, De Morgen 5 jaar... Een langetermijnrelatie is cruciaal. Want soms werkt iets minder goed en soms werkt iets heel goed. Dat is heel moeilijk te voorspellen, als je nieuwe dingen probeert. Maar die klanten durven, omdat er veel vertrouwen is. Zeker in een markt met late beslissingen, enkel kortetermijndenken, klanten die shoppen op projectbasis bij diverse bureaus: dat is tricky, want als bureau heb je wel elke maand al dat talent te betalen. Adverteerders moeten beseffen dat ze daarmee hun input aan het uithollen zijn en dat dit een gevaarlijke evolutie is.”

>>> LEES HET VOLLEDIGE INTERVIEW IN PUB MAGAZINE

(c) Foto’s: Antonin Weber