{Interview} Simon Ramboer (District 360): “Klanten houden van een 360-aanpak”

Communication / News

Digitaal strateeg Simon Ramboer lanceerde in oktober vorig jaar zijn nieuwste initiatief: District 360, een fullservice contentbureau dat groeide uit Online Gorillas, het performance marketing agency dat de jonge ondernemer in 2019 oprichtte. Intussen is het bureau helemaal klaar voor actie, met een ijzersterke ambitie voor het jaar 2024: klanten volledig ontzorgen met, naast strategisch advies, nu ook een creatieve hub om hun online zichtbaarheid te optimaliseren.

Vanwaar de nood om te herpositioneren?

Simon Ramboer: “Het zal je misschien niet verbazen, maar ook ik heb tijdens de coronacrisis een ‘aha’-momentje gehad. Bij mij was dat het besef dat ik naast online marketing ook energie krijg van mijn hobby fotografie. En omdat onze klanten meer nood hebben aan visuele content die hun verhaal of product er op een unieke manier laat uitspringen, hebben we onze dienstverlening uitgebreid met creatieve diensten zoals fotografie, videografie, grafisch design en branding.”

Er is dus nog altijd dat luikje online marketing?

Simon Ramboer: “Klopt, maar waar ik vroeger vertrok van puur online marketing, vertrek ik nu vanuit het visuele, vanuit de content. Als marketeer kreeg ik vroeger vaak de beelden die de bedrijven door andere bureaus lieten maken, terwijl je als strateeg soms een eigen idee hebt over de content die er nodig is. Klanten houden trouwens van die 360-aanpak. Zij willen liefst één aanspreekpunt in plaats van verschillende marketingteams apart in te schakelen voor een campagne. Dat de instroom nu ook vanuit content kan vertrekken, is een bijkomende service die klanten écht vooruit kan helpen. Ook voor ons is het leuker, want zo komen we in contact met extra veel creatieve projecten.”

Wie zijn dat, jullie klanten?

Simon Ramboer: “Van een bedrijf dat een brandingcampagne wil om nieuw personeel aan te trekken tot een merk dat bepaalde content nodig heeft voor zijn sociale media. Elk B2B- of B2C-bedrijf dat naast strategisch online marketingadvies ook professioneel beeld kan gebruiken, kunnen wij helpen. Voor Surfana een surf- en muziek festival in Nederland, maakten we een aftermovie, voor Terre bleu maakten we foto's met een van hun ambassadeurs, voor Teufel een campagnevideo rond de lancering van hun nieuwste bluetoothbox... onze klanten komen niet uit één sector, ze zijn heel divers.”

Een voorbeeld: een bedrijf wil een reel maken op Instagram. Jullie maken die en geven vervolgens ook strategisch advies?

Simon Ramboer: “Klopt. Klanten komen idealiter bij ons met de vraag naar specifieke content, waarna we samen rond de tafel zitten. Vaak hebben ze al een idee, maar weten ze gewoon niet wat en hoe. Dan kunnen wij tips geven omtrent formaten en gebruik, maar kunnen we ook helpen met de marketing en verspreiding. Naar mijn mening zijn bedrijven nog veel te weinig bezig met video, vaak omdat ze denken dat daar een hoge kost aanhangt. Hetgeen ze echter vergeten is dat dezelfde video een jaar later opnieuw ingezet kan worden. Video is niet iets eenmalig.”

Hoe groot is jullie team vandaag?

Simon Ramboer: “Inclusief freelancers zijn we vandaag met een tiental personen: een viertal videografen, een aantal fotografen, twee mensen in het management en een marketeer. Dat is geen groot team, maar uiteindelijk zijn we nog maar net gestart. Bovendien geloof ik dat groeien niet altijd gelijkstaat aan groeien in winst. Onze ambitie is om geleidelijk aan de markt te ontdekken, project voor project.

Welke ambities staan nog op de agenda?

Simon Ramboer: “We willen net dat tikkeltje anders zijn in alles wat we doen. Daarom zijn we nu bezig aan een green charter om te bekijken hoe we ons als bedrijf verder kunnen engageren voor het milieu en sociale projecten. Die filosofie nemen we over van onze tijd bij Online Gorillas, waar we per nieuwe klant via het WWF ook een gorilla adopteerden. De natuur vinden we iets heel belangrijks, dus daar willen we ook echt in blijven investeren. Daarnaast willen we in 2024 nog harder uitblinken in de content die we zelf maken, een lijn die we ook doortrekken naar ons Instagramkanaal en onze kersverse website. We willen kwaliteit garanderen en die ook aan onze klanten meegeven.”