Ione Corbeel

Our Kids

Wanneer je me 20 jaar geleden vroeg wat ik later wou worden, zat ik boordevol inspiratie: dokter, voorzitster van het IOC, CSI-onderzoeker,... Communication planner? Nee, nooit aan gedacht... Het waren de tijden voor Mad Men, en er was natuurlijk ook geen planner die zijn zonnebril met zoveel flair kon opzetten als Horatio Caine.

Jullie vragen jullie natuurlijk af “Waarom is Ione nu dan geen voorzitster van het IOC?” Geheel toevallig, natuurlijk!  *ironisch lachje* Ik studeerde Politieke Wetenschappen en Economie: weten hoe mensen besturen en communiceren interesseerde me. En zo kon ik nog veel kanten op na m’n studies. Ik doctoreerde enkele jaren, maar dat was echt niet mijn ding. Ik miste drie C’s: Creativiteit, Communicatie en een Commercieel aspect.

Laten we even to the point komen: hoe ben ik dan bij Maxus terechtgekomen? Je kunt niet meer geluk hebben! Via een vriendin vernam ik dat zij bij Maxus iemand zochten. Ik wist niet veel over de job, maar wel dat de 3 C’s er duidelijk in zaten! Waarom ze mij aannamen – iemand met 0% ervaring en maximaal 5% kennis van media – blijft me een raadsel, maar ik geloof dat mijn puppy-achtige enthousiasme er wel voor iets tussen zit!

De ‘kid’ is er ondertussen wel af sinds ik een tijdje geleden de dertiger jaren inging, toch voel ik me nog elke dag zoals die puppy van tijdens m’n sollicitatie: ik ben enthousiast over wat ik doe en ben nog elke dag verbaasd door nieuwe zaken in mijn job als comms planner (vrij vertaald als geïntegreerde online en offline client manager).

Bij Maxus ontdekte ik hoe er een vierde C misschien nog belangrijker is voor mij: de C van Curiosity, een van de kernwaarden bij ons. Ik kan ook makkelijk verwonderd blijven en word gemotiveerd om nieuwsgierig en creatief te zijn. De vier C’s zorgen ervoor dat het IOC vervaagt als sneeuw voor de zon.