Iris Nuyts

New kids in town

Mijn studiejaren begon ik net als zoveel anderen die niet goed wisten wat ze anders moesten studeren in de richting Communicatiemanagement. Normaal een richting voor rasechte accounts, maar ik kwam er als creatief uit.

Na een stage en vakantiejob bij een kleiner reclamebureau ben ik direct aan de slag gegaan bij Happiness Brussels. Ongeveer een jaar lang heb ik in het contentteam gewerkt. In een bureau als Happiness zit je constant met supergetalenteerde creatieven rondom je. Het duurde dus niet lang tot de goesting om zelf grote campagnes te bedenken ook bij mij opborrelde.

En de timing kon niet beter zijn. Simon Pyson was net op zoek naar een nieuwe teampartner, en zo geschiedde. Geen van ons beide is een rasechte copywriter of art director. We moeien ons allebei graag met alles. Gelukkig werkt dat.

Na enkele campagnes in Brussel stapten Simon en ik op het vliegtuig richting Happiness Saigon. Een jaar deden we daar ons ding, maar dan volgens de Vietnamese regels. Toen we mid-lockdown weer naar België konden, werkten we nog ongeveer een jaartje voor Happiness Brussels. Tot ene Odin Saillé op onze deur klopte.

Sinds de zomer van ‘21 ben ik aan de slag bij Mutant. Ik heb hier op die korte tijd al een aantal campagnes mee uit de grond gestampt die ik met trots meedraag. Ik heb mezelf voorgenomen om te focussen op het maken van werk dat ik zelf wil tegenkomen. Of dat nu op mijn tv, in mijn feed, tussen mijn boeken of door mijn koptelefoon is. En Mutant is de plek waar ik dat kan.