Isabel Verstraete is nieuwe voorzitster van BAM FAM

News / People

In september 2018 beslisten een twintigtal vrouwen uit marketing- en medialand om binnen BAM de Expert Hub FAM op te richten. Zoals de naam het al onthult willen ze de unieke en complementaire waarde van vrouwen in de marketingsector in de schijnwerpers plaatsen en het ‘glazen plafond’ waarmee die vandaag nog steeds te vaak geconfronteerd worden doorbreken.

Drijvende kracht was Nancy Delhalle, CMO van Serviceplan. Een goed jaar na de start heeft zij de fakkel doorgegeven. Voorzitster van ‘Female Association of Marketing’ is sinds enkele maanden Isabel Verstraete, in het dagelijkse leven de helft van Stockmanverstraete. Stockmanverstraete doet aan consultancy op het vlak van merk- en bedrijfspositionering en op het vlak van innovatie. En… het is een duo bestaande uit twee vrouwen. “Wij werken de hele tijd voor CEO’s en directiecomités. Ik zie dus dagelijks hoe belangrijk het is om meer vrouwen op C-level te brengen én te houden.”

“Eigenlijk ben ik er niet van bij de start bij,” verklapt ze in de newsletter van BAM. “Maar ik vond het wel belangrijk om mij aan te sluiten, zelfs al werk ik niet meer elke dag met marketeers. Het doorbreken van het glazen plafond is o zo belangrijk. Nancy’s verdienste is dat ze een hub heeft gecreëerd waar vrouwen op een veilige manier hun issues op tafel kunnen leggen,” gaat Isabel Verstraete verder. “Die fragiliteit en het feit dat er constant werd gehamerd op het beperkte aantal vrouwen op congressen, vind ik zelf de mooiste realisatie.”

De ambitie van Isabel? Het zaadje dat is gepland, laten uitkiemen en groeien. Hoe ze dat met FAM concreet zal doen? “Met tal van activiteiten… Op 13 februari hebben we een duo keynote van Kathleen Peeters van Deloitte en Nathalie Erdmanis van AG Insurance. Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag. In het kader daarvan organiseren we op 12 maart het event ‘It's a man's world...really?’. Sprekers zoals Alexander De Croo, Saskia Van Uffelen, Loubna Azgoud en Ann Caluwaerts zullen er hun visie geven op inclusie en het belang van gendergelijkheid. En later op het jaar staan ‘behind the scenes’ bij grote bedrijven als Brussels Airlines, Delhaize en Toerisme Vlaanderen op het programma.”

In het najaar volgt dan de start van 4 under 40, waarin de jongere generatie aan het woord komt. “We moeten vrouwen blijven ondersteunen,” besluit ze. “Uit onderzoek van het World Economic Forum blijkt dat België in tien jaar tijd 17 plaatsen is gezakt in de wereldwijde ranking van verschillen tussen mannen en vrouwen. In dezelfde tijd is de loonkloof onveranderd gebleven. Hoog tijd dus voor een ‘smart female network’ dat even belangrijk kan zijn als het ‘old boys network’, dat mannen al decennia lang gebruiken.”