Louise en Frank Marinus: “Het toffe aan reclame is dat je betaald wordt om dingen uit te vinden”

4schools / Communication / News

Frank Marinus en dochter Louise Marinus delen dezelfde werkomgeving: TBWA in Brussel. Hoe zijn ze daar terecht gekomen? “Ik heb Germaanse Filologie en Communicatiewetenschappen gestudeerd en heb  even als ondertitelaar gewerkt bij VRT. Vervolgens ben ik copywriter geworden,” vertelt Frank. “De bal ging aan het rollen nadat ik een copywedstrijd van Guillaume Van der Stighelen won. Daarna was ik achtereenvolgens copywriter bij Quattro, DDB en tot slot TBWA, het bureau waar ik nooit meer weg ben gegaan. Ik heb ook een tijd voor TBWA in Azië gewerkt. Ondertussen ben ik naar reclamenormen oud, maar kan ik nog altijd enthousiast worden over opdrachten. Zolang ik dat kan opbrengen en relevant kan blijven, ga ik door.” Dochter Louise reisde eerst een jaar en is daarna aan haar hogere studies begonnen: “Omdat ik iets met marketing wilde doen, heb ik gekozen voor een talenopleiding en een master Communicatiewetenschappen aan de VUB. Mijn stage deed ik bij TBWA en daarna bleef ik er plakken als jobstudent. Ondertussen werk ik er al drie jaar vast en momenteel geniet ik van een extralange vakantie in Mexico.”

Het valt op dat jullie vaak naar het buitenland trekken. Wat lokt jullie daarheen?

Frank: “België is een tof land, maar de wereld is zoveel groter. In andere landen leer je andere dingen. Toen ik voor TBWA in Azië werkte, heb ik daar samen met mijn vrouw en onze jongste zoon 2,5 jaar gewoond. Professioneel was dat keihard. De reclamewereld is een moeilijke wereld, zéker als je de taal niet machtig bent. Maar de levenservaring is fantastisch.”

Louise: “Ik vind het belangrijk om nieuwe indrukken op te doen. Buitenlandse ervaringen zorgen voor een breder kader en ik geloof dat dat je beter maakt in je job. Je wordt meer geprikkeld, plaatst de dingen beter in perspectief. Ik haal daar veel voldoening uit.”

[...]

LEES HET VOLLEDIGE INTERVIEW IN PUB MAGAZINE