It’s a man’s world... Really?

Agenda / Communication / News

  • 12/03/2020
    18:00 - 22:30
  • Bulthaup Leuvensesteenweg 323 1932 Sint-Stevens-Woluwe

Feiten en cijfers uit onderzoek, gevoerd door het World Economic Forum, tonen aan dat België nog een lange weg te gaan op heeft gebied van gendergelijkheid tussen directieleden, inclusie en de loonkloof tussen mannen en vrouwen. Ons land scoort vandaag zelfs slechter dan tien jaar geleden op de wereldranglijst van gendergelijkheid! Als we zo doorgaan aan de snelheid dat we bezig zijn, zal die loonkloof pas over 99,5 jaar dicht zijn...

FAM, de expert hub van BAM, wil graag een standpunt innemen en bedrijven in de schijnwerpers zetten die bewijzen dat een gender-evenwichtige directie op alle niveaus loont. Daarom zet het op 12 maart, in de naloop van Internationale Vrouwendag op 8 maart, haar eerste conferentie op de agenda: It's a man's world. Really? Gender equality 2.0.” FAM zal die dag het podium bieden aan vrouwelijke ondernemers, politici en toonaangevende vrouwen uit de technologische sector. Staan op de sprekerslijst: Saskia Van Uffelen (corporate vice president Benelux Gfi World), Loubna Azghoud (expert in economic, digital & gender policy), Ann Caluwaerts (chief corporate affairs Telenet), Kate Stockman (managing partner Stockmanverstraete) en Maha Karim-Hosselet (vice-president FAM). Ook mannen Alexander De Croo (vicepremier & minister van financiën en ontwikkelingssamenwerking) en John Porter (ceo Telenet) doen er hun zegje. Moderator van dienst is Suyin Aerts.

Het event zal plaatsvinden bij keukenbouwer Bulthaup, dé plek waar sommige mannen vrouwen nog steeds het liefste zien en houden. Inschrijven kan via de website van BAM.

 

 

  • Geen artikel