It’s the data, or not?

Marketing / News

Bij reclameregies staan data meer dan ooit centraal: ze staan toe om campagnes op te volgen en te sturen en belangrijke informatie over lezers, luisteraars en kijkers bij te houden. Belangrijk voor een adverteerder die zijn publiek op het juiste moment wil bereiken, natuurlijk. En regies stellen daarvoor alles in hun werk. Zij zijn echte marketing- en mediafabrieken geworden.

Er beweegt wat in de wereld van de reclameregies – en dat is nog een understatement. Zo zijn er nu meer synergieën en samenwerkingen: begin dit jaar brachten DPG Media, Roularta en Rossel de verkoop van advertenties in magazinetitels samen onder de naam Magixx, en dan was er nog de oprichting van Ads & Data, de nationale reclameregie van Telenet/SBS, Mediahuis, Proximus Skynet en Pebble Media, waarbij belangrijke grote mediabedrijven én telcospelers de krachten bundelden met als doel mekaar te versterken. Een antwoord op de groeiende behoefte aan crossmedialiteit en de toenemende druk om continu te investeren en innoveren. Data staat daarbij, zoals de naam van die laatste regie het ook doet vermoeden, steeds meer op de voorgrond.

Bij Roularta Media Group is er de laatste jaren hard geïnvesteerd in data tooling om de eigen data beter te ordenen en te begrijpen. “We waren een van de eerste uitgevers in België die twee jaar geleden een Customer Data Platform (CDP) hebben opgezet, samen met BlueConic,” vertelt Mark Daemen, directeur strategie en innovatie van Roularta Media, de reclameregie van de groep Roularta. “Daarop verzamelen we alle online en offline signalen van onze gebruikers. Of ze al dan niet een abonnement hebben, wat ze doen op onze sites, of ze dingen kopen via onze websites, of ze naar onze evenementen komen… Die brengen we samen tot identiteiten die we vervolgens opdelen in segmenten, die kunnen dienen voor zowel e-commerce als reclamedoeleinden.” Om gebruikers nog beter in kaart te hebben lanceerde Roularta recent de nieuwe ‘Mijn Magazines’-app. Daarmee hebben lezers via één ‘Family-abonnement’ toegang tot digitale content van de publieke Roularta magazines, o.a. Knack/LeVif, Trends/Tendances, Libelle/Femmes, Flair, Feeling/Gael, Plus Magazine… 

[...]

HET VOLLEDIGE ARTIKEL LEEST U IN PUB MAGAZINE