Jackpot voor Belgische start-up?

Chivas The Venture 2

Awards / Communication / News

Chivas The VentureChivas Regal introduceert de wedstrijd The Venture in België en roept Belgische ondernemers op om aan dit initiatief deel te nemen. The Venture is een jaarlijkse wedstrijd van die sociaal ondernemerschap bevordert. Ze komt voor het eerst naar ons land. Voor het derde opeenvolgende jaar schenkt het merk één miljoen dollar aan de meest inspirerende en veelbelovende start-ups wereldwijd. De wedstrijd, die plaatsvindt in 31 landen verspreid over 6 continenten, is een buitenkans voor Belgische start-ups: The Venture schenkt ondernemers niet alleen een budget om hun project te ontwikkelen, maar biedt hen ook deskundig advies, coaching en contacten met andere geëngageerde start-ups. Daarnaast voorziet het whiskymerk voor de 31 beste nationale finalisten een bootcamp in het Center for Social Entrepreneurship van de Universiteit van Oxford.  Deelnemers kunnen hun project tot 22 november indienen op chivas.com/the-venture.

The Venture Chivas Regal 3

In de eerste fase wordt een tiental Belgische finalisten geselecteerd uit de kandidaten. Voor de Belgische finalisten staat op 15 december een Coaching Event in de Country Club B19 op het programma. Tijdens verschillende workshops volgen ze daar opleidingen van experts in ondernemerschap, zoals die van coach Julie Cruyt. Vijf Belgische finalisten worden verkozen om deel te nemen aan de finale pitch op 12 januari 2017. De jury van experts stelt na beraadslaging de kandidaat voor die ons land op de internationale wedstrijd zal vertegenwoordigen.

Chivas The Venture 2

De finalisten van de 31 deelnemende landen krijgen de kans deel te nemen aan de Accelerator Week, een week vol intensieve opleidingen en coaching aan de Universiteit van Oxford. Wereldwijd kan het publiek vervolgens stemmen voor zijn favoriete ondernemer. In deze fase wordt er op basis van de stemmen van het publiek 250.000 dollar van het beleggingsfonds van één miljoen dollar verdeeld onder de finalisten. Ten slotte wordt de resterende 75. 000 dollar tijdens de finale pitch in juli 2017 verdeeld onder de vijf grote winnaars.