Jannis Min Jou

New kids in town

“Ik ben Jannis Min Jou. In tegenstelling tot wat mijn achternaam laat uitschijnen: een rasechte West-Vlaming. Binnenkort ben ik een jaar afgestudeerd aan Sint-Lucas Gent en sindsdien heb ik nog niet stilgezeten. Na stages bij BBDO Belgium en Mortierbrigade kwam ik in contact met Mateusz Mroszczak, toen net creatief cirecteur bij Darwin. Die vertelde me over het idee om Darwin een extreme makeover ‘Agency Edition’ te geven.

Een gewaagde kans, die ik wel interessant vond. Dus begon ik aan een zes maand durende stage waarin we die gedachte waarmaakten. Het nieuwe design, de geoliede machine aan de lange tafel en ‘de Lions’ die straks in onze kast komen te staan, zullen dit zeker niet tegenspreken. (ik lach)

Sinds kort kan ik zeggen dat mijn functie meer is dan een persoonlijke eigenschap die creatief heet, namelijk: junior art director. Samen met Roxane Schneider (stagiair AD) hebben we toen het art director-zijn in vraag gesteld en wonnen we een Pencil op de D&AD New Blood Awards met een copy briefing. Maar niks tegen copy’s! Want ik ben op zoek naar een goede copywriter.

Dus vond jij mijn tekstje uitermate zwak geschreven? Contact me! And let’s make some great work.”