Japans restaurant tatoeëert gerechten

Marketing / News

DIM DININGWie een Japanse tatoeage wil, kan er nu gratis een laten zetten. De tattoos zien er op het eerste zicht uit zoals andere Japanse tattoos, maar er is een groot verschil. De tatoeages betekenen niet hoop, moed of liefde, maar hebben een andere zeer diepzinnige betekenis zoals Crispy Duck Salad, Sashimi van Zeebaars of Kippenoester. Mensen die zo’n tattoo laten zetten, krijgen naast de tatoeage, ook het bijpassende gerecht gratis. Dit initiatief komt van het Japanse restaurant Dim Dining.
Dim Dining is een restaurant uit Antwerpen, waar de chef Dimitri Proost Japanse gerechten serveert met een Westerse twist. Maar naast zijn gerechten, heeft hij ook de promotie van zijn restaurant een heerlijke twist gegeven. Hij liet namelijk zijn volledige menukaart vertalen in Japanse tattoos. Mensen die zo’n tatoeage laten zetten, mogen erna bij Dim Dining aan tafel voor het bijpassende gerecht.
DIM DINING« Japanse tatoeages hebben vaak een loze betekenis. Bovendien zijn er maar weinig Belgen die Japans spreken, dus hun betekenis is eigenlijk inwisselbaar. Daarom leek het ons wel leuk om een originele draai aan die tatoeages te geven, » legt Dimitri Proost uit. In totaal werden 19 gerechten omgezet naar een Japanse tattoo. Mensen kunnen naast een gerecht ook een stijl kiezen. Zo is elke tatoeage beschikbaar in zes designs die variëren van Manga tot traditioneel. Er is zelfs een kalligrafiestijl beschikbaar die in Japan werd gemaakt.
Om het idee te lanceren liet Dimitri een filmpje maken waarin zes mensen een tattoo met heerlijke nasmaak lieten zetten. Maar wie er zelf een wil, kan zich aanmelden op de website van Dim Dining. Voorlopig geeft Dimitri tien gratis tatoeages plus bijhorende gerechten weg, maar bij succes wil hij de actie nog uitbreiden. Voor de tattoos kunnen de winnaars terecht bij Glorybound, een tattoo shop in Antwerpen waar Dimitri zelf al tatoeages liet zetten. Daarna kunnen ze bij Dim Dining aan tafel om de betekenis van hun tattoo te proeven.