Jarig VTM geeft er een lap op

Communication / Media / News

voorjaar2019_30jaarvtm_001VTM bestaat dit jaar 30 jaar - de zender werd gelanceerd op 1 februari 1989 - en daar gaan we nog over horen. Er komt een grote show en een iconisch programma komt terug: Blind Date (met kleine aanpassingen en met Nathalie Meskens als presentatrice in plaats van Ingeborg). De Medialaan-zenders beleefden overigens een goed najaar - het beste sinds 2002, met inbegrip van Vitaya, dat zijn beste jaar ooit had (met 8,4% op 18-54 jaar).
4foto_lowres VTMWat krijgen we dit voorjaar nog te zien? Nieuwe seizoenen van Blind getrouwd, Groeten Uit,  The Voice van Vlaanderen, Kan iedereen nog volgen, Liefde voor muziek, Boer zoekt vrouw - de wereld rond, Alloo in de nacht, Alloo bij, Helden van hier (Brandweerzone Antwerpen) en The Team. Nieuwkomers zijn onder meer Dat belooft voor later, SOS 112, De wereld rond met 80-jarigen, Weg met ons ma, De luizenmoeder en Holland-België. Enkele van die programma's lopen overigens al. Bij de nieuwsdienst zijn er onder meer Telefacts, Faroek, het nieuwe en niet voor gevoelige kijkers geschikte Wetsdokters en natuurlijk veel sport. En er komt een driedelige terugblik op 30 jaar VTM Nieuws.
2foto_lowres VTMEn hoe zit dat met die 30 jaar? Er komt een grote show, opgenomen in Puurs. En ook de dramareeks Studio Tarara van Tim Van Aelst is eigenlijk een beetje een (fictieve) terugblik op 30 jaar VTM. De reeks katapulteert ons namelijk naar wat zich achter de schermen van een sketchshow in 1993 zou hebben kunnen afgespeeld  - de pioniersjaren van VTM dus. Wat we te zien krijgen is volgens Tim Van Aelst niet echt gebeurd, maar er werd volgens Van Aelst wel geput uit eigen ervaringen (en uit verhalen die men in die jaren opving).