JBL en Gutzandglory verstoppen unieke feestjes in studentensteden

Crea / News

Om de nieuwste generatie true wireless JBL Earbuds als sterproduct in de groeiende markt van personal audio neer te zetten, vroeg JBL aan Gutzandglory om een activatie te ontwikkelen specifiek gericht op hun core community van studenten. Na de lange lockdown voelden die meer knaldrang dan ooit.

Geen betere emotionele beleving dus dan een stevig feestje opzetten. Maar niet zomaar een feestje. Gutzandglory creëerde de ‘JBL Hidden Vibes’: de eerste silent parties van de Amerikaanse audiofabrikant die jongeren de kans gaf om met de draadloze JBL Earbuds te feesten op locaties waar je dat normaal niet kan of mag. Want als specialist in audiobeleving wil JBL altijd en overal de beste geluidservaring bieden. In een aantal Vlaamse studentensteden werden daarom unieke locaties gescout die normaal gezien niet toegelaten zijn voor zware geluidsinstallaties, luidsprekers en feestgedruis tout court. De eerste editie van ‘JBL Hidden Vibes’ vond plaats in de voor één keer toegankelijke kelders van het spectaculaire Geeraard De Duivelsteen in Gent. Nog voor het eind van dit jaar volgen Antwerpen en Leuven.

Uniek is ook dat de locaties niet meteen prijs worden gegeven. Tickets voor deze events zijn namelijk niet te koop, maar moet je winnen. Deelnemers moeten de verborgen locatie raden met behulp van GPS-coördinaten die ze moeten spotten in de stad en op sociale media. Het winnende ticket is de juiste GPS-coördinaat van de locatie waar de silent party plaatsvindt. De GPS-coördinaten worden verdeeld via wild postering en stickering, via flyering, fietshangers en online via de social kanalen van JBL, retailers en influencers. Ook Tagmag en TOPradio worden ingezet. Als je de juiste coördinaten op de actiesite ingeeft, win je een duoticket voor deze exclusieve feestjes.

De technische realisatie was een huzarenstukje en werd zo meteen een wereldprimeur. Silent disco’s worden doorgaans georganiseerd met een vaste FM-zender op een koptelefoon. Op ‘JBL Hidden Vibes’ daarentegen luistert iedereen met JBL Earbuds via zijn of haar eigen smartphone naar hetzelfde synchroon gestreamd signaal via een lokale server met high-end sound processing. Een dergelijke set-up werd nooit eerder gebruikt. Via dezelfde sound processing werden de DJ-sets ook via TOPradio en Tagmag synchroon gestreamd voor de thuisblijvers.

De campagne steunt helemaal op lokale ‘urban’ touchpoints en targeted social media. De eerste editie in Gent was dan ook alvast een succes: een 900-tal unieke personen bezochten meermaals het webplatform en een kleine 200 feestvierders beleefden een top silent party.

Credits

Client: JBL (House of Music)

Client contact: Erik Briers

Agency: Gutzandglory

Account Team: Frederik De Zutter, Paul Christiaens, Ran De Coninck

Strategy: Kris Lenaers

CD: Kris Lenaers

Creation: Henri Shih, Bart Van Goethem, Jelle Van Garderen, Kris Lenaers

Design/UI: Lim Sijmons, Davy Den Duyver, Catherine Van Den Meersschaut

Motion Design: Stef Deleurere 

UX: Wouter Houtekamer, Nicolas Salamone

Digital Strategy and Project Management: Nicolas Salamone, Ran De Coninck 

Audio/Technical Production: Peter Hoogland, Serge Jespers, David Tourny, Bart Van Kerckhove

Event Production: Gutzandglory, JBL, Shomi (Wim Clukers)