JCDecaux Belgium schrapt definitief bureaucommissie

jcdecaux

Media / News

jcdecauxJCDecaux herbevestigt haar beslissing om de bureaucommissie van 15% af te schaffen en haar tarieven in die zin aan te passen, teneinde de impact te neutraliseren. Met die beslissing volgt JCDecaux de trend die ingezet is op 1 januari 2016 vanuit de Belgische audio-visuele media. Deze evolutie kadert binnen alle veranderingen die zich voordoen in de media wereld. De digitale media hebben altijd al tarieven zonder commissie gehanteerd. Door zich te aligneren aan de audio-visuele en de digitale sector, zullen de tarieven van JCDecaux beter en eenvoudiger te vergelijken zijn met deze andere media, zo luidt de redenering.

Wim Jansen (JCDecaux)

Wim Jansen (JCDecaux)

Wim Jansen, managing director van JCDecaux Belgium: «Dit project volgt geheel natuurlijk en logisch vanuit een sector in beweging die zich voortdurend moet blijven heruitvinden. De 15% bureaucommissie heeft vandaag geen bestaansreden meer en we stellen bovendien vast dat dit onderwerp ook op de agenda staat van andere media, in andere Europese landen en ook daarbuiten. In september 2015 hebben we ons voornemen om de bureaucommissie af te schaffen vanaf 1 januari 2017 reeds meegedeeld, en niet als enige. Vandaag bevestigen we enkel deze nieuwe werkwijze vanaf 2017. Dit zal ons competitiever maken tegenover de digitale media en ons tegelijk voorbereiden op programmatic buying in onze sector, die in volle transformatie is met de komst van Digital OOH . Tenslotte zal het de mediasector harmoniseren en transparanter maken, zeker zodra alle actoren zijn overgeschakeld."

En wat doet Clear Channel Belgium? Daar meldde men destijds eveneens al dat men af wilde zien van die bureaucommissie. We kregen op dit moment nog geen bevestiging bij Clear Channel wanneer men die commissie ook effectief laat vallen.