JCDecaux en Top Media boven in Latijns-Amerika

Communication / Media / News

Presse_banner Decaux Top MediaJCDecaux en Top Media, leider in de sector Out-of-Home-reclame in Centraal- Amerika, kondigen aan dat ze een akkoord hebben bereikt voor de fusie van hun activiteiten. 71% van het kapitaal van de nieuwe entiteit JCDecaux-Top Media is in handen van JCDecaux en 29 % in handen van Top Media. Haar actieveld strekt zich uit over Panama, Guatemala, Costa Rica, El Salvador, Honduras en Nicaragua.

Top Media werd opgericht in november 1999 onder de naam Publitop de Panama. Het begon met de reclameconcessie van billboards van de Corredor Sur in de stad Panama. De groep heeft zich verder ontwikkeld door een organische groei en overnames (de overname van Panamerican Outdoor Advertising in 2009 en van Colite in 2014) om in 2014 marktleider te worden op de Centraal-Amerikaanse markt. Top Media heeft een portfolio van billboardactiva in 6 landen (Panama, Guatemala, Costa Rica, El Salvador, Honduras en Nicaragua) en beheert de concessies van Metrobus en de luchthaven van Panama, met in totaal meer dan 3 000 reclameborden.

JCDecaux kreeg in 2014 voet aan wal in Centraal-Amerika na de overname van 85% van het kapitaal van Eumex. De Groep heeft langetermijnconcessies voor reclamestadsmeubilair in 4 landen van de regio : Panama, Guatemala, El Salvador en Costa Rica, hetzij in totaal meer dan 12 700 reclameborden.

Dankzij deze fusie kan JCDecaux zijn aanwezigheid in Panama, Guatemala, Costa Rica en El Salvador versterken en aan zijn portfolio activa toevoegen die erg complementair zijn met stadsmeubilair en palissades in het billboardsegment en in transport. Het kon zich via deze weg ook installeren in Honduras en in Nicaragua.