Jens Gyselinck

NKIT_Jens Gyselinck

New kids in town

 
NKIT_Jens Gyselinck
« Ik ben Antwerpenaar en koos voor de opleiding Devine in Kortrijk, een opleiding rond design, development en motion graphics. Een superbrede basis en het voordeel is dat je er campagnedesign leert maken van A tot Z. Dan botste ik op een vacature van Kunstmaan. Wat me aansprak is dat het werk dat men hier maakt – de combinatie van design, development en communicatie – goed aansluit bij die studie. Ik begon hier als front-end developer, dat is het liefst wat ik doe, en leerde al keiveel bij. Vooral omdat je hier met de designer, de creatie en andere mensen echt samen aan projecten werkt.
Ik werk nu aan de development van een project van Bancontact voor de Rodeneuzendag van Medialaan. Kunstmaan ontwikkelt een webshop waar je een rode neus kunt kopen en kunt betalen met de Bancontact-app. Bancontact geeft een extra euro voor elke betaling via die app. Het hele team was er van bij het begin bij betrokken, je kunt dus terugkoppelen met de creatief directeur en de designer en zo je steentje bijdragen. Kunnen we dit doen? Kunnen we dat doen? Vanuit development is er zo via brainstorming meegewerkt aan het uiteindelijke idee om een typetje (gespeeld door Walter Baele, red.) de mensen te laten helpen bij het invullen van het formulier.
Interessant hier is dat er een vast team van developers is, maar dat het wisselende projectteams zijn. Je zit telkens samen aan wisselende projecttafels met alle verschillende functies, niemand heeft een vaste plaats. Maar zo leer je waanzinnig veel bij.
Kunstmaan opende een tweede vestiging in Antwerpen en ik verhuis mee – dat is gemakkelijker, nu pendel ik dagelijks vanuit Antwerpen naar Leuven. En ambities? Ik kreeg een heel algemene opleiding. Nu werk ik als front-end developer en stilaan groeit de zin om door bij te leren weer algemenere dingen te gaan doen. »