Tijdens de herfstvakantie houdt Dagelijkse kost (Eén)een heuse Bruegel-week, waarbij Jeroen Meuseen week lang creatieve kost serveert, geïnspireerd op de 16-eeuwse Vlaamse meester Pieter Bruegel. In 2019 viert Vlaanderen namelijk het leven en de tijd van Pieter Bruegel, naar aanleiding van de 450ste verjaardag van zijn dood.
‘Breugeliaans’ betekent niet voor niets ‘bourgondisch en levenslustig’. Net zoals Jeroen Meus was de kunstenaar gefascineerd door eten, drinken en humor: de perfecte inspiratie voor een week vol Bruegeliaanse gerechten in Dagelijkse kost-stijl. Jeroen Meus steekt oeroude recepten in een nieuw jasje en maakt:
-
Maandag 28/10: Zuurdesemtoast met salade in ‘t groen en gerookte paling;
-
Dinsdag 29/10: Een stoofpot van kip, varkensvlees en groenten, gebonden met zuurdesembrood;
-
Woensdag 30/10: Een authentieke rijstvlaai met compote van gestoofde appelen;
-
Donderdag 31/10: Toert met spinazie, raapjes en Flandrien (een hartige taart propvol groenten naar een recept van 500 jaar geleden);
-
Vrijdag 1/10: Snoekbaars met peulvruchten en beurre blanc van verjus.
PR/PA Manager - Recupel
Ben jij dé PR/PA Manager die de stem van Recupel wilt zijn? Wil […]
Head of Digital - Bridgeneers
We zoeken een ervaren digitaal specialist die bruggen kan bouwen tussen klanten en […]
Vacature Accountmanager Nationaal - Lijncom
Lijncom zoekt een dynamische professional voor de nationale verkoop van advertentieruimte op bussen, […]
Creative Director - Impuls Communicatie
Groeien, dat doen we samen. Met ons team, met onze klanten én met […]