Jeroen Vereecke winnaar Chivas Venture

Awards / Communication / News

Chivas Venture JeroenDe Leiding, een Gentse sociale onderneming die de drankvoorziening op evenementen en in de horeca wil verduurzamen, heeft de Belgische finale van Chivas Venture gewonnen. De wedstrijd heeft als doel maatschappelijke vernieuwers te steunen en hun projecten in een stroomversnelling te brengen. Jeroen Vereecke sleept een funding van 10.000 euro binnen voor zijn duurzaamheidsproject en verovert een plek in de internationale finale, waar hij kans maakt op een deel van de prijzenpot van 1 miljoen dollar.

Jeroen Vereecke is bezieler van onder andere BoomTown, het vijfdaagse festival tijdens de Gentse Feesten. Al jaren onderneemt hij initiatieven om het stadsfestival nog groener te maken, met onder andere herbruikbare bekers en waterflessen, een mobiel rietveld dat water zuivert en een ecologische bar. Diezelfde BoomBar vormde de start van een nieuwe sociale onderneming, ‘De Leiding’, die zich richt naar de bredere eventsector en horeca.

Tijdens de Belgische finale hebben de vijf meest veelbelovende ondernemers van België hun project voorgesteld aan een vijfkoppige jury van gerenommeerde ondernemers. Koen Pottelberg (Belgisch finalist Chivas Venture 2018 met Adaptive Eyeworks), Manu Beers (mede-oprichter Tomorrowland) en Joris Beckers (verantwoordelijke project Love Tomorrow), Kaat Peters (managing director Sociale InnovatieFabriek) en Alain Heureux (serial entrepreneur en oprichter van The Egg Brussel) aanhoorden de begeesterde pitches van de vijf high potentials. Stuk voor stuk relevant en vernieuwend, maar uiteindelijk slaagde Jeroen Vereecke van De Leiding erin het verschil te maken en de jury te overtuigen.  Naast een financiële impuls van 10.000 euro krijgt Jeroen Vereecke het privilege deel te nemen aan een coaching-programma bij The Conduit in Londen om zich klaar te stomen voor de internationale Chivas Venture finale in Amsterdam in mei 2019.