Jesse Janssen

New kids in town

Het leven is misschien geen Disneysprookje, maar het brengt wel een verhaal met zich mee. Mijn verhaal begint in media res toen ik aan de KU Leuven begon met de opleiding Taal- en Letterkunde. Als klein mannetje was ik altijd gefascineerd door storytelling, dit was dus de perfecte eerste stap.  

Al gauw mocht ik mijn literatuuravontuur afsluiten met een uitwisseling naar La Ville Lumière: Parijs. Toen achteraf de heimwee naar Parijs de bovenhand nam, besloot ik om te solliciteren voor Disneyland Parijs. Enkele maanden later beleefde ik een zomer die geen woorden kunnen omvatten: ik verwelkomde officieel duizenden gasten op de meest magische bestemming! 

Vervolgens studeerde ik af als master in de Taal- en Letterkunde en keerde ik ‘s zomers terug naar la douce France. Toen in 2020 de wereld even stillag, besloot ik om nog een master te halen. In 2021 haalde ik mijn tweede master, die in de Bedrijfscommunicatie. Ik besefte dat mijn talige avonturen van mij een communicatief multitasker hebben gemaakt en was klaar voor een nieuwe uitdaging. 

Nog een laatste zomer in Parijs voor ik terug naar België kwam om te starten met mijn eerste, officiële job. Een enge sprong in de arbeidsmarkt en een ontroerend afscheid van de magie… dacht ik! Tot ik de vacature bij Transfer vond in Marketing & Communications en nu nog steeds deel uitmaak van The Walt Disney Company. Geen zicht meer op een magisch kasteel, maar wel een magisch team bij Transfer: een geweldige regie om mijn talenten te ontwikkelen! Xoxo JJ