John Malkovich verbergt cognac

Louis XIII Cognac

Crea / News

Louis XIII Cognac

LOUIS XIII Cognac pakt uit met een film met John Malkovich in de hoofdrol, die de planeet aarde voorstelt zoals ze er over een eeuw zou kunnen uitzien. De film zal niet zal worden uitgebracht voor 2115. ‘100 Years – The Movie You Will Never See’ werd geregisseerd door Robert Rodriguez. Om er zeker van te zijn dat ‘100 Years’ zich op een veilige plek bevindt tot zijn officiële première op 18 november 2115 - over een eeuw dus - werd de film in een ultramoderne kluis opgeborgen die over 100 jaar automatisch zal openen. Duizend gasten van over de hele wereld ontvingen een exclusieve uitnodiging die ze aan hun nakomelingen kunnen bezorgen om de première van ‘100 Years’ bij te wonen, op 18 november 2115 in het Huis van LOUIS XIII in het Franse Cognac.

John Malkovich bedacht een origineel filmscript voor ‘100 Years’. Shuya Chang werd gecast als zijn partner op het scherm. Zij werd gestyled door kostuumontwerper Nina Proctor. Allebei reizen ze door een onbekende toekomst. “Toen ik voor het eerst hierover aangesproken werd, vond ik het echt een fantastisch idee," vertelt John Malkovich. "Eigenlijk zou ik op een bepaalde manier wel willen dat alle films die ik gemaakt heb, gedurende honderd jaar niet vertoond zouden zijn geweest. Ik weet niet hoeveel invloed dat zou hebben op de manier waarop ze bekeken worden."

De ongelooflijke erfenis van vakmanschap die in één decanter van LOUIS XIII aanwezig is, en het feit dat de makers ervan nooit het resultaat van hun werk zullen kennen, was de inspiratiebron voor ‘100 Years.’ De film verkent het fascinerende idee van hoe de toekomst er over honderd jaar zou kunnen uitzien. Net zoals elke keldermeester zijn leven wijdt aan de creatie van een meesterwerk waarvan hij nooit zal kunnen proeven, zullen de acteurs en de filmploeg van ‘100 Years’ nooit de finale versie van de film zien.

Hoewel deze grensverleggende film niet volledig zal worden uitgebracht voor 2115, werden er drie teasers gemaakt die ieder een hypothetische voorstelling bevatten van de aarde over een eeuw. Iedere teaser begint met dezelfde dialoog en acteurs, maar telkens wordt een andere toekomst voorgesteld. In één teaser is de aarde over honderd jaar overgenomen door de natuur: in 2115 is de aarde verwoest door chemische oorlogsvoering en heeft de natuur het overgenomen. Een andere teaser stelt een donkere wereld voor die door technologie beheerst wordt: verkenningstochten in de ruimte zijn een logisch gevolg van verstedelijking en technologische vooruitgang. In de derde teaser hebben mensachtige robots de controle over de aarde overgenomen en moeten de mensen vluchten om daaraan te ontsnappen. De teasers prikkelen de kijkers om zich af te vragen welke visie het dichtst bij de realiteit van morgen staat. Daarnaast zal een korte trailer een tipje van de sluier oplichten over de totstandkoming en de inhoud van de volledig afgewerkte ‘100 Years’.

John Malkovich cognac

‘100 Years’ werd op 18 november gevierd met een exclusieve preview van de trailer in het Sheats-Goldstein-huis in Los Angeles. Tijdens de preview, die alleen op uitnodiging te zien was, plaatste John Malkovich samen met vertegenwoordigers van LOUIS XIII op ceremoniële wijze de filmrol in de op maat gemaakte kluis en stelde hij de timer in voor de officiële première op 18 november 2115. Deze kluis zal met de strengste beveiligingsmaatregelen de wereld rondgaan voor een internationale tournee - die op 11 december in Hong Kong startte en in het Huis van LOUIS XIII in Cognac haar eindbestemming bereikt. Als de kluis over honderd jaar uiteindelijk opengaat, zullen de gasten – inclusief de toekomstige keldermeester en een nakomeling van elke gast die een kaartje ontving voor de preview in 2015 – verwelkomd worden op een exclusieve première in het Domaine du Grollet.

Hoewel ‘100 Years’ werkelijk ‘de film die je nooit zult zien’ is, zijn de exclusieve trailer en de drie teasers te zien via deze link. De kijkers kunnen deelnemen aan de discussies op de sociale media met #notcomingsoon en LOUIS XIII volgen op zijn sociale kanalen.

Credits

Filmgegevens
Regisseur: Robert Rodriguez
1e regieassistent: Brian Bettwy
Cameraregie: Claudio Miranda

Personages
Held: John Malkovich
Heldin: Shuya Chang
Slechterik: Marko Zaror

Productie
Agency producer voor Fred & Farid Group: Karim Naceur
Productiebedrijf: Moonwalk Films
Uitvoerend producent: Gaspard Chevance

Montage
Editors: Robert Rodriguez & Rémy Rodriguez

Art department
Production Designer: Steve Joyner

Kostuum & make-up
Kostuumontwerp: Nina Proctor
Make-up: Trefor Proud

Visuele effecten (VFX)
VFX-bedrijf: Mikros Image

Geluid
Geluidsproductie: Kouz Production
Geluidsupervisor: Leo Copet