Jonathan Claeys

Jonathan Claeys

Our Kids

Jonathan Claeys

“Ik ben sinds kort aan de slag bij Typografics als webdesigner en front-end developer. Dat betekent dat ik bij externe klanten aan de slag ga. Dat kan voor één dag zijn, maar evengoed zijn er projecten waar ik een maand of langer mee bezig ben. Die afwisseling is wat me boeit: ik zat de vorige weken bij Wijs, gisteren bij Corona Direct en binnenkort bij Unilin. De jobs zijn ook zeer uiteenlopend: soms is het puur webdesign, andere keren vooral front-end development. De meeste voldoening haal ik uit webdesign-projecten die ook live staan voor het grote publiek. Zeker als het een website is waar ik mijn voorkeur voor een strak en clean design op heb kunnen loslaten …

Het voordeel aan al die afwisseling is dat je veel bijleert en nieuwe mensen leert kennen. Bij Typografics krijgen we ook de ruimte om ons te verdiepen in nieuwe trends. Tijdens een ‘nerd-night’ heeft een collega ons ProcessWire leren kennen. Met dat nieuwe CMS ga ik nu zelf aan de slag.

Een website die ik regelmatig bezoek is awwwards.com, waar webdesigners hun projecten kunnen indienen die dan beoordeeld worden door een jury en publiek. Ik hoop daar zelf eens de eerste prijs in de wacht te slepen.

Buiten de werkuren ben ik nogal sportief. Ik heb een eigen snowboard, maar ik probeer ook nog af en toe te skieën. En verder voetbal ik ook nog, ga ik regelmatig lopen en speel ik af en toe tennis. Een paar weken geleden deed ik mee aan een Strong Viking Run en heb ik mijn pink gebroken. Dat was pijnlijk, maar het geneest wel.”