Joost Germis versterkt Whyte Corporate Affairs

News / People

Om het succesverhaal van haar tweede, Antwerpse kantoor verder vorm te geven, versterkt Joost Germis het team van Whyte Corporate Affairs als director. Germis is momenteel kabinetschef van Antwerps schepen van economie Claude Marinower.

Voordien vervulde Joost Germis diverse kabinetsfuncties op Vlaams niveau en was hij ondermeer directeur Ondernemingsrelaties bij VOKA. Ook bekleedt hij diverse bestuursmandaten. Daarmee was en is Germis altijd actief op het raakvlak tussen maatschappij, bedrijfsleven en politiek – precies het werkterrein van een strategisch communicatiebureau als Whyte Corporate Affairs.

In nauwe samenwerking met Joris Bulteel, als partner verantwoordelijk voor het Antwerpse Whyte-kantoor, zal Joost Germis de dagelijkse advies- en dienstverlening en verdere uitbouw van de activiteiten in handen nemen.

“Met de komst van Joost Germis zetten we opnieuw een belangrijke stap in het groeiverhaal van Whyte Corporate Affairs. Joost combineert zijn ruime politieke en bestuurlijke ervaring met een goede kennis van het bedrijfsleven en het breder stakeholderlandschap. Bovendien is hij uiterst goed vertrouwd met de dossiers en thema’s waar het Whyte-team op werkt, zowel in de Antwerpse regio als de rest van Vlaanderen. Zowel voor onze klanten als voor het team vormt hij een fantastische meerwaarde,” zegt Joris Bulteel, partner van Whyte Corporate Affairs.

“Ik ken Whyte al van bij de oprichting en ben het bedrijf steeds geboeid blijven volgen. Whyte is voor mij een absolute referentie als partner van bedrijven en organisaties in complexe omgevingen en dossiers. Ik ben dan ook trots deel te kunnen nemen aan dit groeiverhaal en hoop er met mijn kennis en ervaring nog een bijkomende impuls aan te kunnen geven,” besluit Joost Germis, die in de loop van januari 2022 als director aan de slag gaat bij Whyte Corporate Affairs.

Whyte Corporate Affairs opende enkele jaren geleden een tweede kantoor in Antwerpen, als extra springplank naar in Vlaanderen gevestigde opdrachtgevers. Dankzij dit initiatief kon Whyte Corporate Affairs haar klantenportefeuille verder uitbouwen – in het bijzonder met opdrachtgevers in de sfeer van haven, chemie & industrie, logistiek en infrastructuur. Klanten doen een beroep op Whyte’s expertise inzake bedrijfs- en crisiscommunicatie, public affairs en stakeholder management en interne communicatie en change management. Zo is Whyte betrokken bij vele van de belangrijkste uitdagingen inzake draagvlakcreatie, crisisdossiers en corporate transacties in de Antwerpse en Vlaamse economie.