Kamagurka veilt kunstwerk uit gerecycleerd plastic

Communication / News / Sustainability

Kamagurka maakte voor Vandemoortele en in samenwerking met kunstorganisatie Kunstwerkt een heus kunstwerk uit gerecycleerd plastic. Vanaf 1 oktober kan er via kunstveiling.be op het kunstwerk geboden worden. De opbrengst gaat naar Plastic Bank ter ondersteuning van het stoppen van oceaanplastic en het verbeteren van levenskwaliteit bij gemeenschappen in kwetsbare kustgebieden. Voor het kunstwerk werd er gebruik gemaakt van het plastic dat verzameld werd tijdens georganiseerde en gesponsorde opruimacties. 

Het kunstwerk is een wiel met daarin een zandloper van flessen: een verwijzing naar ‘time is running'. De zandloper is gevuld met gerecycleerde plastic korrels die bij het vallen het geluid van de zee nabootsen. Met een diameter van 1,40m is het ook een levensgrote stempel waarmee de tekst ‘earth limited edition’ kan worden afgedrukt op het zand. Net zoals onze grote voetafdruk is deze afdruk een bewustwording dat we maar 1 planeet hebben waar we zorg voor moeten dragen. Bovendien zijn de letters gemaakt uit het handschrift van Kamagurka. “Het wiel refereert daarnaast ook naar de 1e uitvinding van de mens. En hiermee gaan we terug naar het begin, een mogelijkheid om opnieuw te beginnen,” vertelt Kamagurka.

“Wij zijn verheugd om met Vandemoortele samen te werken aan dit krachtige initiatief dat impact en kunst samenbrengt,” zegt David Katz, oprichter van Plastic Bank. Vandemoortele schrijft geschiedenis door consumenten de kans te geven geïnformeerde beslissingen te nemen over de producten die ze kopen, en door sterke inspanning te doen om duurzaamheidsinspanningen op te schalen naar een propere oceaan en een betere wereld.”

Niet alleen Vandemoortele, maar ook de kunstenaars Bart Coussement, Stephan Janssens, Nastia Stefaniuk en Geerke Sticker stonden de volle 100% achter dit initiatief.

Bieden kan hier. Naast het grote kunstwerk wordt er ook een exclusieve print van Kamagurka geveild. Dus eerder fan van iets op papier? Ook hier vind je alle informatie.