Karel Joos volgt Florence Muls op bij Interel

News / People

Karel Joos is benoemd tot hoofd van de Belgische practice van Dentons Global Advisors Interel. Hiermee treedt hij in de voetsporen van Florence Muls, die onlangs het bedrijf verlaten heeft. De benoeming van Karel Joos ligt in de lijn van de strategische positionering van Dentons Global Advisors Interel, adviesbureau voor public affairs, strategische communicatie en crisiscommunicatie dat actief is op de Belgische en Europese markt. Karel Joos is een erkend expert in al deze domeinen. Hij adviseert al sinds een hele tijd leidinggevenden in onder meer de industriële sector, de technologische, de transport en de logistieke sector. In de loop der jaren heeft hij een uitstekende reputatie opgebouwd op het gebied van gezondheidszorg, gezien zijn expertise inzake de reputatie van farmaceutische bedrijven en de terugbetaling van geneesmiddelen. Karel Joos is ook auteur van "Lobbying", een eerste boek dat analyseert, uitlegt en beschrijft hoe bedrijven effectief kunnen samenwerken met beleidsmakers. In zijn nieuwste boek,"Boeie!", dat in november 2021 verscheen, legt hij uit hoe bedrijven het potentieel van storytelling kunnen benutten en de principes ervan kunnen toepassen op public affairs consultancy.

Karel Joos is licentiaat in de toegepaste economische wetenschappen en industrieel bouwkundig ingenieur. Voor hij in 2008 Interel vervoegde, was hij onder meer adviseur van de minister-president van de Vlaamse regering en kabinetschef van de Belgische minister van Overheidsbedrijven. In die functie hield hij toezicht op het beleid van de Belgische Spoorwegen, het postbedrijf Bpost en de telecomoperator Belgacom. Karel Joos: “Ik ben zeer verheugd dat ik de leiding van de Belgische practice van DGA Interel mag opnemen. Vooral in een tijd waarin bedrijven die in België actief zijn, steeds meer behoefte hebben aan hoogwaardig advies. Nu Interel sinds afgelopen zomer deel uitmaakt van Dentons Global Advisors, kunnen wij onze cliënten in België nog beter adviseren en ondersteunen op het gebied van public affairs, crisiscommunicatie, strategische communicatie en reputatiemanagement. Onze internationale reikwijdte geeft ons maximale toegang tot een reservoir aan kennis, ervaring en expertise, niet alleen op het gebied van gezondheidszorg, klimaat en energie, maar ook in industrie en nutsvoorzieningen, bankwezen en financiën, alsook mobiliteit en logistiek. Bovendien kunnen onze klanten rekenen op een professioneel multidisciplinair en getalenteerd team dat hen dagelijks adviseert. De Belgische afdeling van DGA Interel is nu sterker dan ooit.”

De benoeming van Karel Joos valt samen met de aanwerving van Amaury De Saint Martin, een public affairs consultant die onder meer inspecteur-generaal was bij de Stad Charleroi. Hij treedt toe tot de Belgische afdeling van DGA Interel als Directeur.