Kasmi lonkt naar uw koelkast

Media / News

Op maandag 12 april is rond het programma ‘Stukken van Mensen’ op Play4 een dertig seconden durende reclamespot voor halalproducten uitgezonden. Een primeur voor de Vlaamse televisie, zegt alvast de Belgische ondernemer met Marokkaanse roots Samir El Kasmi, CEO van voedingsbedrijf Kasmifood uit Kapellen. Die reikt, net als het Nederlandstalige moslimmeisje in het filmpje (gemaakt door het productiehuis Moviebank Productions), de hand naar niet-moslims om het afzetgebied uit te breiden naar handelszaken die zijn halalsmeersalades en andere halalvoedingsproducten nog niet in hun assortiment hebben.

Het merk Kasmi is al een begrip bij moslimhandelszaken die belegde broodjes verkopen, bij moslimbakkers en -supermarkten. Eind 2007 startte de nu 42-jarige Samir El Kasmi uit Schilde zijn onderneming in halalkipcurry-, halal kip andalouse-, halal filet americain- en achttien andere halalsmeersalades. Hij haalt uit de productie en distributie van zijn producten intussen een omzet van 5,5 miljoen euro en wil doorgroeien naar 35 miljoen euro binnen vijf jaar. Daarvoor investeert hij in nieuwe machines en zal hij het Kasmi-gamma verder uitbreiden met halalproducten die anderen onder zijn toezicht produceren.

De spot was te zien aan de vooravond van de jaarlijkse ramadan, waar de spot aan refereert. De ramadan, waarin moslims vasten tussen zonsopgang en -ondergang, is op 13 april begonnen en duurt tot woensdag 12 mei. De spot wordt op de zenders Play4, Play5, Play6 en Play7 in totaal vijftig keer uitgezonden, tot 25 april. Aan het eind van de reclamespot wenst het meisje de kijker een fijne ramadan. “Net zoals je iedereen een zalige kerst wenst, wensen moslims iedereen een fijne ramadan, ongeacht of je gelovig bent of welk geloof je ook aanhangt”, stelt El Kasmi. “De ramadan is voor mij en andere moslims de mooiste maand van het jaar. Zowel jong als oud kijkt ernaar uit. Het is een maand van samenzijn en stilstaan bij het leven dat snel voorbijgaat. Ik hoop dat de spot eveneens jongeren kan doen inzien dat alles mogelijk is als je hard werkt en inspeelt op de maatschappij waarin we leven.”