KBC Brussels en Tramway21 schieten in actie

betterforbrussels1

Crea / News

betterforbrussels1

Sinds zijn oprichting bijna een jaar terug heeft KBC Brussels alles in het werk gesteld om de bank van alle Brusselaars te worden. Een bank met een specifieke aanpak, die een antwoord biedt op de uitdagingen van hier. De laatste maanden zijn bijzonder pijnlijk geweest voor het gewest en de hele economie. Talrijke initiatieven om het gewest te dynamiseren en het imago ervan op te poetsen zagen echter het licht.

KBC Brussels heeft gelijk daarmee besloten over te gaan tot de actie en lanceert de operatie www.betterfor.brussels, een een concrete projectoproep met als doel de dingen te doen bewegen op het gebied van huisvesting, ondernemerschap en mobiliteit in Brussel.

Deze oproep wordt gedaan via de radio, cinema, affichage, web en via de netwerken, en ontving reeds 150 antwoorden en 20.000 bezoekers op zijn interactieve platform. Ideeën van mensen die hier wonen of werken… of die gewoonweg van hun hoofdstad houden. Weldra zullen de internauten worden uitgenodigd om te stemmen voor de ideeën die hun voorkeur wegdragen. Een jury bestaande uit experten zal het beste idee (of meerdere ideeën) selecteren, en KBC Brussels biedt 30.000 euro voor de realisatie ervan, samen met zijn partners.

Voor deze actie doet KBC Brussels een beroep op het Brusselse reclamebureau Tramway21. « We willen niet klagen of spectaculair uit de hoek komen » zegt Marco Callant, een der oprichters van het bureau. « We willen tonen dat de Brusselaars een groot hart hebben en talloze ideeën voor hun stad. Dat is immers de ware rijkdom van deze stad. »

 

Credits

Cliënt : KBC Brussels

Contacten : Pierre Wattiez, Tomas Meyers, Damien Van Renterghem

Communicatie : Tramway21

Creatie : François Daubresse, Marco Calant, Maud Samaha, Nicolas Rome

Accounts : Thierry Goemanne ; Madeleine Leclercq

Productie : Ristretto films : Kris Debusscher, Lies Bronselaer

Realisatie : Nicolas Torres

DOP : Grimm Van de Kerkhove

Montage : Pascal Haas

Online : Sherry Pulp

Muziek : Tom Rosenthal en Nicolas Vandooren (Sonicmusic)