Kenn Wouters leidt full service partner Unikoo na ‘Big Four’ partnerschap

News / People

Kenn Wouters maakt de overstap naar Unikoo, de full-service provider die hij samen met Ine Dullaert oprichtte en inmiddels haar tweede verjaardag viert. Na zijn jarenlange ervaring in HR Tech, in een KMO-context en als partner bij een van de Big Four, wil hij nu zijn schouders onder Unikoo zetten: “We willen dé partner worden voor start-ups, scale-ups en innovatieve KMO’s door hen te omkaderen met verschillende ondersteunende en adviserende diensten, zodat zij zich kunnen richten op groei.“

Unikoo bestaat intussen twee jaar en heeft sindsdien een hele evolutie doorgemaakt: het ruilde een coworking in voor een eigen kantoor in Antwerpen Berchem, opende een tweede kantoor in Limburg en biedt ondertussen een volwaardig ‘centre-of-expertise’ met teams actief in finance & administratie, HR, marketing & communicatie, graphic design en technology & development. Met een omzetgroei van 60% in 2021 en een uitgebreide portefeuille boordevol interessante, impactvolle klanten heeft het bedrijf de ambitie om de referentie te worden in dienstverlening voor de Belgische startup- en kmo-markt.

"Door een beroep te doen op de vijf services van Unikoo houden bedrijfsleiders meer tijd over om zich te focussen op hun hoofdactiviteit en hoeven ze zich geen zorgen te maken over pakweg hun administratie, marketing, HR-beleid of hun website," zo luidt het. "Met Unikoo hoeven zaakvoerders ook niet langer verschillende partijen aan te spreken voor activiteiten die nodig zijn voor de uitbouw van eender welk bedrijf. Bekijk het als een shared service waarbij alles terecht komt bij één partij, waar iedereen bovendien perfect op elkaar is afgestemd. Voor specifieke niche expertise werkt Unikoo samen met geselecteerde partners."

Unikoo ontstond vanuit een nood die Kenn Wouters voelde toen hij zelf aan het roer stond van een kleine organisatie: “Er komt zoveel kijken bij bedrijfsvoering dat ondernemers soms geen tijd of energie meer over hebben om te investeren in hun product of dienst. Unikoo wil daar een oplossing voor bieden: wij zetten onze experten in zodat bedrijven hun eigen expertise, passie en energie kunnen investeren in hun core businessen zo kunnen focussen op groei.”

Als voormalig partner van Deloitte neemt Kenn Wouters een stevige rugzak met zich mee die hij nu wil inzetten om Unikoo uit te bouwen. “Ik ben erg dankbaar voor de kansen die ik heb gekregen, de mensen die ik heb leren kennen en de ervaring die ik heb opgebouwd. Ik weet wat het is om verschillende balletjes in de lucht te houden, en met Unikoo wil ik daar de bedrijfswereld maar ook vzw’s mee helpen.”

Unikoo wil het komende jaar sterk doorgroeien. Ook een uitbreiding richting Gent staat op de planning. Door in te zetten op een warme bedrijfscultuur, voldoende flexibiliteit in remote werk en inspirerende nieuwe kantoren - compleet met cinemazaal en pooltafel - hoopt het jonge bedrijf de komende tijd nog meer talent aan te trekken.