Kijkt u mee naar het grotere plaatje?

Ogilvy-Migratie-2

Crea / News

Ogilvy-migratieEuropa kampt momenteel met een van de grootste vluchtelingen- en migrantencrisissen die ze ooit gekend heeft. De lidstaten kunnen de meer dan een miljoen mensen, die in 2015 de Europese grenzen overstaken, met moeite opvangen. Ondanks de hevige media-aandacht die dit onderwerp wereldwijd krijgt, is er toch nog een enorm deel van de Europese bevolking, vooral jongeren, dat nog niet beseft wat de omvang van deze crisis is en wat ze exact inhoudt. Daarom lanceert de Internationale Organisatie voor Migratie een campagne die mensen bewuster moet maken van dit probleem. Via een reeks sociale, digitale, e-mail en print advertenties zal het publiek naar de campagne website iamamigrant.org worden doorverwezen. Daar kunnen gebruikers zich inschrijven, zich als vrijwilliger opgeven, geld doneren en verhalen lezen van migranten van over de hele wereld.

Ogilvy-Migratie-2

De campagne maakt gebruik van beelden van Europese plaatsen waarvan een mooi detail wordt geaccentueerd in een Instagram interface, verbeterd door een typisch Instagram-filtereffect. De aandacht gaat daardoor onmiddellijk naar dit deel - een schitterend strand, een prachtige zonsondergang of architecturaal detail - van de foto. Pas daarna ziet men het volledige beeld waarin de harde realiteit van vluchtelingen en migranten schuilgaat.Ogilvy-Migratie-2
Dit creatieve concept stuurt een duidelijke boodschap: “Het is tijd om naar het grotere plaatje achter Europa’s migratiecrisis te kijken”. De campagne werd ontwikkeld door Ogilvy & Social.Lab België en wordt gelanceerd via banners, Instagram, e-mail en printadvertenties.