Kinepolis plant vlag in Luxemburg

Kinepolis granada (1)

Media / News

Kinepolis granadaBijna anderhalf jaar na de overname van de Luxemburgse Utopolis-activiteiten door Kinepolis Group de transitie van Utopolis Kirchberg en Utopolis Belval naar Kinepolis ook voor bezoekers stilaan zichtbaar. Beide bioscopen schakelen vanaf 5 april voor alle klantentransacties over op het software-systeem van Kinepolis Group en de website www.utopolis.lu wordt vervangen door www.kinepolisluxembourg.lu. Ook de Kinepolis-abonnementsformules 'Movie Card' en 'Family Card' worden in april geïntroduceerd.

De commerciële naam van Utopolis Kirchberg en Utopolis Belval zal wijzigen naar Kinepolis Kirchberg en Kinepolis Belval. Ook het Kinepolis-logo doet zijn intrede. De naam van Ciné Utopia daarentegen blijft ongewijzigd. 

In een eerste fase zullen automatische kassa's worden geïnstalleerd, zowel in Kirchberg als Belval. Daarnaast zullen ook de zetels en het tapijt in de zalen van Kinepolis Kirchberg worden vervangen en zullen de Kinepolis-concepten Cosy Seating en Laser ULTRA er worden geïntroduceerd. Cosy Seats zijn nog meer comfortabele zetels met extra brede armleuningen, een handig tafeltje voor dranken en snacks en een kapstokje. Bezoekers kunnen kiezen voor 'Cosy Seats' mits het betalen van een supplement op de normale ticketprijs. Daarnaast zal de bioscoop ook beschikken over één 'Laser ULTRA'-zaal. Met 'Laser ULTRA' combineert Kinepolis de beste laserprojectie met een immersief Dolby Atmos-geluidssysteem, voor een nog intensere filmervaring met de beste beeldkwaliteit en het beste geluid. Kinepolis heeft tot op heden enkel Laser ULTRA-zalen in Brussel en Antwerpen (België), Utrecht en Breda (Nederland), Lomme en Fenouillet (Frankrijk) en Madrid (Spanje).

Pas later, vermoedelijk begin volgend jaar, volgt een grotere verbouwing van het complex op de Kirchberg, waarvoor de nodige vergunningen de komende maanden worden aangevraagd. Ook het Utopolis-enseigne op de buitenkant van de complexen blijft nog even hangen, tot de grotere verbouwing en het verkrijgen van de nodige vergunningen.