ZEB is klaar voor Eddy en Freddy

News / Retail / Sustainability

Ook dit voorjaar gaat ZEB weer de wielertoer op met Cyclo Club Marcel, de collectie die in het teken staat van de liefde van een man voor zijn fiets. Zowel actieve wielerfans als de meer passieve, zetelhangerige liefhebbers kunnen dit voorjaar hun hart ophalen in de ZEB-winkels. De collectie zit opnieuw vol knipogen voor kenners, met nostalgische retrotoetsen. Ook voor deze collectie werden vooral organische stoffen gebruikt. ZEB zet in 2020 nog meer in op duurzaamheid en kiest voor zoveel mogelijk bio-katoen. 

Cyclo Club Marcel zet dit voorjaar naast Eddy nu ook Freddy in de kijker op enkele shirts: naar het schijnt kent ons land wel enkele historische wielrenners met die namen. De Britse artiest en tekenaar David Sparshott heeft ook weer enkele prachtige tekeningen van retro volgwagens of stalen rossen. En niets dat liefde beter vat dan het shirt met opschrift ‘the mud will wash off the memories will last forever’ of ‘Made of freedom’ en de beeltenis van een fiets: terwijl auto’s aanschuiven in steeds aanzwellende files, kent de fiets geen beperkingen. Wie de wereld wil zien moet alleen maar de fiets opstappen en ‘pedal the shit out of it’, om het met een andere quote uit de collectie te zeggen.

Ter info: op 9 mei 2020 organiseert ZEB opnieuw de Cyclo Club Marcel Tour, dit keer in de Vlaamse Ardennen. Een hoogdag voor de wielertoerist, dankzij een vaste Cyclo Club Marcel fanbase. Starten en eindigen doen ze dit jaar bij brouwerij De Brabandere waar ze het bier Kwaremont brouwen. Het moet dan ook geen verrassing zijn dat de route langs de Oude Kwaremont gaat. 
Je kan kiezen tussen een lus van 100km of 70km in 3 pelotons van 100 coureurs.